S obzirom na prijašnje incidente

Lukač: Policija u RS-u mora biti spremna

Na izbornu noć angažirano je 100 posto naših snaga da bi na svim izbornim mjestima mogli da osiguramo materijal, da on ne bude na bilo koji način kompromitovan, kazao je Lukač
Vijesti / Flash | 21. 10. 2022. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar MUP-a RS Dragan Lukač rekao je da svoja politička prava svi mogu ostvariti u skladu sa zakonom, da dokažu da su bili u pravu, da su pobjednici izbora, ali ne smije se dogoditi da na bilo koji način bude narušen mir u RS.

''S obzirom na moguća incidentna događanja moramo biti spremni i uvijek smo spremni na prvom mjestu da zaštitimo građane RS, njihovu imovinu, naš miran život u RS'', rekao je Lukač za RTS.

Jedini cilj je mir i sigurnost građana

Istaknuo je da se nada kako neće biti nekih organiziranih incidenata, koji bi kako je rekao, na neki način narušili javni red i mir.

''Policija će svakako u skladu sa svojim ovlastima adekvatno da odgovori i da sankcionira sve one koji to pokušaju da urade'', dodao je Lukač i dodao da se nada da nitko ni na koji način neće pokušati ulicom ili nekom silom da preuzima vlast u RS.

Smatra da to nije nikome potrebno i nada se da se to neće.

''Ali, tko god pokuša na bilo koji način silom da radi policija će adekvatno da odgovori i spriječi bilo kakav pokušaj provođenja sile od bilo čije strane na teritoriji RS. Naš jedini cilj je mir i sigurnost građana, a sve ostalo treba da ide u skladu sa zakonskim procedurama'', istaknuo je Lukač.

Policija bez primjedbi

Što se tiče samih izbora i izborne noći, kao i osiguranja izbornog materijala Lukač je naglasio da su sve aktivnosti koje je MUP RS imao u svojoj nadležnosti da osigurati s obzirom na to da su prvi put dobili nova zaduženja, uspješno urađeno.

''Angažirano je 100 posto naših snaga da bi na svim izbornim mjestima mogli da osiguramo materijal, da on ne bude na bilo koji način kompromitiran, ili da osobe koje bi imala namjeru da naprave neke mahinacije to uspjeli da urade. Policija je uradila svoj zadatak na veoma korektan način i nije bilo nekih posebnih primjedbi'', naglasio je on.

Kada je riječ o primjedbama tijekom izborne noći i postizbornih događanja Lukač navodi da policija i dalje prati situaciju na terenu.

''Imali smo na samim izborima prijave gdje smo reagirali u skladu s ovlastima. Bilo je i uhićenja lica koja su pokušale da naprave neke manipulacije na izbornim mjestima. Na druge prijave i informacije koje smo dobili sa svih strana, bez obzira o kojoj se političkoj stranci radi, policija je reagirala, obaviješten je tužitelja koji je naložio što dalje da se radi. Sve što tužiteljstva u skladu sa zakonom nalože da se radi, to ćemo i uraditi'', istaknuo je Lukač za RTRS.

Naglasio je da će sve osobe koja treba naknadno saslušati, jer kako je istaknuo, sigurno postoji veliki broj prijava po kojima će policija da postupa, biće saslušana ali za to je potrebno vrijeme.

Kopirati
Drag cursor here to close