Cvijeće i svijeće

HVIDRA iz Mostara obilježila Dan hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata - Zabrinjava nas mržnja

Ispred Hrvatskoga doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru cvijeće su položili predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, ministri iz HNŽ-a i ŽZH.
Vijesti / Flash | 30. 05. 2024. u 12:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HVIDR-a Grada Mostara prigodnim programom obilježila je Dan hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata.

Ispred Hrvatskoga doma Herceg Stjepan Kosača cvijeće su položili predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, ministri iz HNŽ-a i ŽZH, te ostali gradski i županijski dužnosnici te gradonačelnici i načelnici gradova i općina s hrvatskom većinom.

Zahvaljivati svaki dan

''Mi trebamo zahvaljivati svaki dan našim braniteljima, jer zaslužili su poštivanje onih koji hodaju ovom zemljom danas i siguran sam da nije bilo HVO-a i žrtve poginulih, ranjenih i nestalih, odnosno onih koji su nosili teret rata na svojim plećima, mi danas ne bi bili ovdje i borili se za svoju jednakopravnost. Uvjeren sam da ćemo se na toj žrtvi izboriti za jednakopravnost'', rekao je Dragan Čović i čestitao obljetnicu HVIDRA-i iz Mostara.

Foto: Bljesak.info / HVIDRA iz Mostara obilježila Dan hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata

Čović je dodao kako je uvjeren da će i nove generacije koje dolaze na jasan način preuzeti odgovonost i na pravi način tumačiti vrijednosti Domovinskog rata i dostojanstvo branitelja.

Darko Drmać, predsjednik mostarske HVIDRA-e, rekao je kako se i danas bore za prava i rješenje statusa članova HVIDRA-e i njihovih obitelji.

Zabrinjava mržnja

''Na tom putu susreli smo se s pozitivnim i negativnim stvarima, a posebno s revizijom naših članova koja je bila istinski bolna. Godine prolaze, a samim time i pomlađivanje hrvatskog kadra u politici, a s ovog mjesta im poručujemo da smo mi pobjednička vojska HVO-a koja je unijela 27 posto teritorija u BiH i da bez žrtve naših suboraca, koji su dali dijelove tijela, kao i nešto najvrjednije, a to je život'', rekao je u svojem govoru Drmać.

Istaknuo je kako ih žalosti što ''federalni partneri i nakon 30 godina osporavaju ulogu Hrvata i HVO-a u stvaranju ove države.

''Zabrinjava nas mržnja prema hrvatskom narodu, Svima nam je poznato gdje nije bilo HVO-a, da tu Hrvati nisu opstali jer su protjerani s vjekovnih ognjišta'', rekao je i poručio kako je ''žalosno da se želi uzurpirati zemlja koju je oslobodio i sačuvao HVO'', navodeći mostarski Liska park i centar Mevlanu kao primjer.

 

Kopirati
Drag cursor here to close