Nova odluka

HNŽ: Ugostiteljski objekti će raditi do 21 sat?

Razmatrat će se i zabrana glazbe uživo u svim ugostiteljskim objektima, na javnim okupljanjima i svečanostima svih vrsta.
Vijesti / Flash | 17. 03. 2021. u 17:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nove mjere uvest će se i u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. 

Naime, kako navodi Večernji list, u četvrtak ujutro će se održati sjednica Vlade HNŽ-a na kojoj će se razmatrati prijedlog Kriznog stožera HNŽ-a kojim će ugostiteljski objekti svih vrsta raditi od 5 sati do 21 sat.

Razmatrat će se i zabrana glazbe uživo u svim ugostiteljskim objektima, na javnim okupljanjima i svečanostima svih vrsta.

Podsjetimo, u srijedu je u HNŽ-u zabilježeno 225 novozaraženih, i to: 161 iz Mostara, 26 iz Konjica, 6 iz Stoca, 14 iz Čapljine, 9 iz Čitluka i 9 iz Jablanice.

Infektolog Jurica Arapović apelirao je na građane da poštuju mjere, jer se situacija u zadnjih par tjedana drastično pogoršala, s najvećom incidencijom i žarištima u Mostaru i Konjicu.

Inače, zbog pogoršane epidemiološke situacije na području Županije Zapadnohercegovačke od četvrtka se uvodi dvotjedno ograničenje kretanja od 20:30 do 5 sati, priopćeno je iz tamošnjeg Stožera Civilne zaštite.

Napomenimo kako dnevni broj zaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini nastavlja rasti pa je u utorak potvrđeno više od 1722 novih zaraza (u Federaciji BiH 1212, 422 u Republici Srpskoj i 88 u Brčko distriktu) i 35 umrle osobe kod kojih je ranije dijagnosticiran covid-19, a s ovim se brojkama BiH vratila na stanje kakvo je bilo u prosincu 2020., kada je bjesnio drugi val epidemije.

BiH, uz povećani broj novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, još nije nabavila ni minimalne doze cjepiva, čak ni za vlastite zdravstvene radnike.

Danas je bio predviđen početak distribucije 50 doza za medicinare Bosansko-podrinjskog kantona, oko 1000 doza za liječnike kantona Sarajevo i oko 700 doza za medicinsko osoblje Zeničko-dobojskog kantona, no zbog kvara na hladnjači sve je moralo biti odgođeno.

Riječ je, inače, o cjepivu koje je Federaciji BiH nedavno poklonio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić: osim malih količina doniranog, naša zemlja nikakvog drugog cjepiva uopće nema. 

Kopirati
Drag cursor here to close