Policija

Hercegovina se priprema za novi val migranata

Očekuje se da se s proljećem ''probudi'' novi migrantski val koji bi prouzrokovao i povećan broj migranata u ovoj županiji.
Vijesti / Flash | 06. 03. 2019. u 15:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tužitelj, županijski tužitelji te načelnici policijskih uprava u Hercegovačko-neretvanskoj županiji održali su danas u Mostaru sastanak kako bi usuglasili djelovanjem povodom mogućeg povećanja broja dolazaka migranata na ovo područje.

Naime, očekuje se da se s proljećem ''probudi'' novi migrantski val koji bi prouzrokovao i povećan broj migranata u ovoj županiji, rečeno je danas na konferenciji za novinare održanoj u MUP-u HNŽ-a u Mostaru.

Na konferenciji je iznesen podatak kako desetak posto od ukupno evidentiranih migranata na ovom području čine izvršitelji kaznenih djela.

Među tim djelima su, pored većih i manjih pljački, i napadi na službene osobe.

Primjerice, u Čapljini je u posljednjih devet mjeseci počinjeno je sedam kaznenih djela koje su počinili migranti. Posljednjih mjeseci je, kako je rekao načelnik PU Čapljina, to izraženije na području prema Stocu.

O migrantima u Mostaru govorio je i načelnik PU Mostar Dragan Jelonjić. Načelnike PU Mostar i Čapljina možete poslušati u audio prilogu snimljenom na konferenciji za novinare.

Kopirati
Drag cursor here to close