29. obljetnica

Livno: U čast Prve gardijske brigade HVO-a položeni vijenci i zapaljene svijeće

Uz izaslanstvo MO i OSBiH ratni zapovjednici HVO-a su položili vijence i zapalili svijeće podno središnjeg spomen-obilježja u Livnu.
Vijesti / Flash | 12. 06. 2023. u 15:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Slaven Galić i zamjenik načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH (OSBiH) general-bojnik Ivica Jerkić danas su u Livnu predvodili izaslanstvo MO i OSBiH na ceremoniji obilježavanja 29. obljetnice ustrojavanja 1. gardijske motorizirane brigade Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) ''Ante Bruno Bušić''.

U čast ove brigade i sjećanje na njenu iznimno značajnu ulogu, u Kasarni OSBiH ''Ante Bruno Bušić'' u Livnu okupili su se nekadašnji pripadnici i zapovjednici ove postrojbe HVO-a.

Uz izaslanstvo MO i OSBiH ratni zapovjednici HVO-a su položili vijence i zapalili svijeće podno središnjeg spomen-obilježja u Livnu, zajedno sa izaslanstvom Hrvatskog narodnog sabora i izaslanstvom Republike Hrvatske, koje je predvodio veleposlanik RH u BiH Ivan Sabolić.

U kapelici vojarne služena je sveta misa za sve poginule i umrle pripadnike Brigade.

Svečanost obilježavanja obljetnice završena je svečanom akademijom i prigodnim govorima.

O ulozi 1. gardijske brigade HVO-a i njezinom ratnom putu govorili su general Ivica Jerkić i zapovjednik 1. pješačke bojne 4. pješačke brigade OSBiH bojnik Vjekoslav Puharić, priopćio je Ured za odnose s javnošću MOBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close