Zaboravljeni branitelji

Branitelji na ulici: Blokirane granice i prometnice

Branitelji su odlučili u srijedu ići u blokadu Federacije BiH, koordinirano Armija RBiH i HVO
Vijesti / Flash | 28. 02. 2018. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici udruge "Zaboravljeni branitelji" iz Hercegovine blokirali su u srijedu ujutro pristupnu cestu koja vodi prema autocesti s koje se ide na granični prijelaz Bijača u blizini Ljubuškog.

Kako nam je javio fotoreporter s mjesta događaja, policija ne dozvoljava blokadu autoceste i samog graničnog prijelaza Bijača.

Foto: Bljesak.info / U blizini GP Bijača
Foto: Bljesak.info / Blokada pruge u Čapljini

''Zaboravljeni branitelji'' iz Gruda, Širokog Brijega i Posušja su se okupili u Širokom Brijegu na Trgu širokobriješnih žrtava, te su se uputili prema zgradi Vlade ŽZH, gdje ih  je primio ministar branitelja ŽZH Mladen Begić.

Foto: Bljesak.info / Sastanak branitelja s ministarom branitelja ŽZH Mladen Begić u Širokom Brijegu

Foto: Bljesak.info / Široki Brijeg 

Podsjetimo, članovi Udruge ''Zaboravljeni branitelji'' s područja Županije Zapadnohercegovačke najavili su blokade Graničnog prijelaz Bijača u Ljubuškom te željezničku prugu u Čapljini.

''Imajući u vidu da Zastupnički dom FBiH i vladajuća koalicija nije zakazala tematsku sjednicu gdje bi se rješavala pitanja razvojačenih branitelja, branitelji su odlučili u srijedu ići u blokadu Federacije BiH, koordinirano Armija RBiH i HVO odnosno Udruga 'Zaboravljeni branitelji' u ŽZH i HNŽ'', izjavio je za Bljesak.info Vlado Marušić, predsjednik spomenute udruge.

Zbog prosvjeda branitelja, u prekidu je odvijanje prometa na raskrsnici magistralnih putova M-4 i M-17 u mjestu Karuše, na dionici M-17 Žepče-Zenica (u mjestu Donja Golubinja), na planinskom prevoju Ivan (M-17 Sarajevo-Konjic) i na petlji Šićki brod (Tuzla)

Kopirati
Drag cursor here to close