Bombardier Challenger 605

Bljesak na aerodromu: Zdravko Mamić ostao u BiH!

Iako su se pojavile informacije da se priprema Mamićev bijeg iz BiH, bjegunac pred hrvatskim pravosuđem ostao je u Bosni i Hercegovini.
Vijesti / Flash | 14. 11. 2018. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zdravko Mamić ostao je u Bosni i Hercegovini iako se nad mostarskom zračnom lukom digla prašina zbog dolaska privatnog zrakoplova i Mamićeva odvjetnika i brata Zorana.

Naime, odvjetnik Dinamova dužnosnika i njegov brat Zoran stigli su u srijedu popodne u Zračnu luku Mostar gdje je sletio zrakoplov VistaJet iz Malte točno u 18 sati.

Iako su se pojavile informacije da se priprema Mamićev bijeg iz BiH, nekadašnji prvi čovjek Dinama, koji je u lipnju nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, ostao je u Bosni i Hercegovini.

Malteškim zrakoplovom otputovao je samo Zoran Mamić i to za Zagreb.

Foto: Bljesak.info / Zoran Mamić u Zračnoj luci Mostar

Potvrdu o ostanku Zdravka Mamića u BiH dao je njegov odvjetnik Zdravko Rajić.

''Potpuna je dezinformacija da je Zdravko Mamić napustio BiH. Bio sam s njim na kavi u Međugorju'', rekao je Mamićev odvjetnik Zdravko Rajić za Bljesak.info. -

Foto: Bljesak.info / Zrakoplov u koji se ukrcao Zoran Mamić

Podsjećamo, Zdravko Mamić pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu nakon što je nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja 117 milijuna kuna iz Dinama i štete prema državi od 12 milijuna kuna neplaćenih poreza i doprinosa.

Mamić je nedostupan hrvatskom pravosuđu jer ima i državljanstvo Bosne i Hercegovine. Županijski sud u Osijeku u lipnju je nepravomoćno osudio Zdravka Mamića na šest godina i šest mjeseci zatvora, Zorana Mamića na četiri godine i 11 mjeseci zatvora, Damira Vrbanovića na tri godine zatvora, a Milana Pernara na četiri godine i dva mjeseca zatvora u optužnici prema kojoj ih terete da su iz Dinama izvukli 117 milijuna kuna te državu oštetili za više od 12 milijuna kuna neplaćenih poreza i doprinosa.

Kopirati
Drag cursor here to close