Promocija knjige

Amerika kritizira Čovića: Odao počast ratnom zločincu

''Čovićevo javno iskazivanje podrške osuđenom ratnom zločincu je anatema za europske vrijednosti koje on navodno predstavlja i tvrdi da podržava'', kazali su.
Vijesti / Flash | 17. 02. 2024. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američko veleposlanstvo u Sarajevu uputilo je kritike na račun predsjednika HDZ-a Dragana Čovića zbog prisustvovanja promociji knjige osuđenog ratnog zločinca Valentina Ćorića.

''Dragan Čović se prije dva dana ponosno pohvalio svojom predanošću 'izgradnji europske BiH za sve'. Dragan Čović je jučer navečer na promociji knjige u Mostaru odlučio javno odati počast osuđenom ratnom zločincu Valentinu Ćoriću, jednom od zloglasne 'hercegbosanske šestorke' koje je ICTY osudio za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti.

Čovićevo javno iskazivanje podrške osuđenom ratnom zločincu je anatema za europske vrijednosti koje on navodno predstavlja i tvrdi da podržava. Javnoj podršci i veličanju osuđenih ratnih zločinaca sasvim sigurno nema mjesta u 'europskoj BiH za sve'''.

Ističu kako je sramotno ponosno sudjelovanje Dragana Čovića na manifestaciji odavanja počasti odgovornom za tolike užasne zločine.

''Dodatnu uvredu žrtvama daje činjenica da je događaj održan u jednoj od navodno zajedničkih kulturnih ustanova Grada Mostara. Čelnici koji ispovijedaju predanost europskim vrijednostima trebali bi voditi primjerom, a ne odavanjem počasti ratnim zločincima i ponovnim otvaranjem starih rana'', navodi se u reakciji Veleposlanstva SAD u Sarajevu.

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, u petak 16. veljače u organizaciji Naklade Pavičić, predstavljena je knjiga ''Valentin Ćorić: IN VINO LIBERTAS, Autobiografski zapisi iz Haaga''.

Knjiga govori o godinama provedenim u haaškom zatvoru, o razdoblju zabrane konzumiranje alkohola. Kako bi malo olakšao zatvorske dane Ćorić je došao na ideju kako od stolnog grožđa, od par kilograma grožđa, napraviti vino koje će na kraju konzumirati i on, ali i njegovi, kako je sam kazao, odani prijatelji iz zatvora.

 

Kopirati
Drag cursor here to close