Gasilo 200 vatrogasasca

Ugašen veći dio požara koji je planuo u tvrtki EKO FLOR u Zaprešiću

Veći dio požara koji je u srijedu navečer planuo u tvrtki za zbrinjavanje otpada EKO FLOR u Zaprešiću je ugašen, izvijestio je u četvrtak ujutro zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus.
Vijesti / Crna Kronika | 20. 06. 2024. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veći dio požara koji je u srijedu navečer planuo u tvrtki za zbrinjavanje otpada EKO FLOR u Zaprešiću je ugašen, izvijestio je u četvrtak ujutro zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus, a mjerenja kakvoće zraka su dobra unatoč smradu.

Vatru je gasilo 200-tinjak vatrogasaca s čak 50 vatrogasnih vozila.

U Zaprešiću se još uvijek osjeća intenzivan smrad gareži i plastike.

Preporuke građanima

Predostrožnosti radi još uvijek je preporuka građanima da imaju zatvorene prozore.

"Neutralizirano je 80 posto požarišta, tijekom noći to su činili profesionalni vatrogasci i svi naši DVD-i, sve žurne službe Zagrebačke županije, tijekom jutra su se priključili vatrogasci Svete Nedelje i Samobora", kazao je Labus te istaknuo kako bi tijekom dopodneva požar trebao biti u potpunosti ugašen, javlja Hina.

Pročitajte još

Kaže i kako bi požarište trebalo izbjegavati, ali da nemaju preporuku za zatvaranje javne ustanove.

Ne zna se uzrok požara

"Sljedećih nekoliko sati doista nije potrebno se kretati u neposrednoj blizini požarišta jer dio inicijalne emisije postoji, no do 10 ili 11 sati bi požarište trebalo biti posve neutralizirano", rekao je.

Objekt i skladišni prostor tvrtke Eko Flor nalazi se u neposrednoj blizini željezničkog kolodvora Novi Dvori i u njemu i oko njega je značajna količina plastike.

"U ovom trenutku ne znamo uzrok zašto je planuo požar. Dobar dio objekta je izgorio, kao i dio plastike uokolo. Više o tome reći će vlasnik i nadležne službe", kazao je Labus.

Kopirati
Drag cursor here to close