Užas u Srbiji

U pucnjavi kod Mladenovaca: Ubijeno osam osoba, 13 ranjenih, policija traži napadača

Osam osoba je ubijeno, a najmanje 13 ih je ranjeno u pucnjavi u četvrtak navečer kod Mladenovca, četrdesetak kilometara od Beograda
Vijesti / Crna Kronika | 05. 05. 2023. u 00:31 Bljesak.info / Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osam osoba je ubijeno, a najmanje 10 ih je ranjeno u pucnjavi u četvrtak navečer kod Mladenovca, četrdesetak kilometara od Beograda, javljaju beogradski mediji, navodeći da se prema neslužbenim saznanjima strahuje kako bi broj žrtava mogao biti i veći.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Prema prvim informacijama objavljenim oko ponoći, mediji su javljali da su ubijene dvije osobe - jedan policajac i njegova sestra u selu Dubona, a ranjeno je sedmero, među kojima i djeca. Naknadno je javljeno da je i treća osoba podlegla ozljedama, a da je ranjeno jedanaestero. Po posljednjim informacijama iz srbijanskih medija ubijeno je osam osoba.

Pozivajući se na srbijanski MUP, mediji su naveli da je počinitelj, identificiran kao Uroš B. (21), u bjekstvu, a policija je pokrenula akciju "Vihor".

Naoružani napadač je, navodno, ispalio rafale iz automobila u pokretu, a portal "Večernjih novosti" saznaje da je policija u selu Šepšin opkolila bjegunca za koga se sumnja da je počinio zločin.

Na teren su upućene i snage žandarmerije.

Ministar unutarnjih poslova Srbije Bratislav Gašić večerašnju pucnjavu u Mladenovcu okarakterizirao je kao teroristički akt.

Ispostave li se kao točne zasad neslužbene informacije, bit će to drugo masovno ubojstvo u Srbiji u samo dva dana, nakon što je u srijedu trinaestogodišnjak u beogradskoj školi ubio osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio još šestero učenika i nastavnicu.

Mladenovac je i prije 10 godina bio poprište masovnog ubojstva kada je , u selu Velika Ivanča, u 9. travnja 2013. Ljubiša Bogdanović (60) iz vatrenog oružja ubio 13 susjeda - šest muškaraca, šest žena i jednu bebu.

Kopirati
Drag cursor here to close