Mostar

Treći dan iskapanja iznad goranačke krivine: Nije pronađeno ništa, nastavak u ponedjeljak

Kako je Emza Fazlić potvrdila za Bljesak.info, daljnja iskapanja nastavit će se u ponedjeljak.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 05. 2024. u 18:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ni trećeg dana nije pronađeno ništa tijekom iskapanja iznad goranačke krivine, potvrdila je za Bljesak.info Emza Fazlić, glasnogovornica Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine.

Također, kako je potvrdila za Bljesak.info, daljnja iskapanja nastavit će se u ponedjeljak.

Podsjetimo, Iskapanja iznad goranačke krivine, na prometnici Mostar – Goranci započela su u srijedu na mjestu gdje se vjeruje da bi mogli biti posmrtni ostaci pripadnika zapovjedništva Četvrtog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Naime, dana 9. svibnja 1993. godine snage Hrvatskog vijeća obrane zauzele su zgradu ''Vranica'' u kojoj je bilo smješteno zapovjedništvo Četvrtog korpusa Armije RBiH, te je tom prigodom zarobljeno 13 pripadnika Armije BiH, koji se od tada vode kao nestali.

"Danas smo ovdje zbog mnogih informacija od ljudi koji su nakon 32 godine došli i kazali ono što je nama obiteljima komande IV korpusa bitno, danas se provjeravaju navodi i isitinitost izjava", rekla je Azra Penava, predstavnica obitelji ubijenih pripadnika 4. korpusa Armije RBiH. Navodi kako su nadležni organi 99 posto sigurni da se radi o "primarnoj grobnici".

Obitelji nestalih nadaju se da bi kod goranačke krivine mogli pronaći nove informacije i dokaze koji bi pomogli rasvijetliti sudbinu nestalih iz zgrade "Vranice".

Kopirati
Drag cursor here to close