A1

Teška prometna nesreća u Hrvatskoj: Muškarcu se bore za život, prevezen helikopterom u bolnicu

U splitskom KBC-u zaprimljene su tri osobe iz prometne nesreće.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 05. 2024. u 19:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U teškoj prometnoj nesreći u srijedu popodne na A1, nedaleko od odmorišta Sitno, gdje je došlo do sudara dvaju automobila, tri su osobe ozlijeđene, od čega je jedna u životnoj opasnosti, doznaje se u policiji i KBC-u Split.

U splitskom KBC-u zaprimljene su tri osobe iz prometne nesreće. U bolnici se doznaje da je 33-godišnji muškarac zadobio više težih ozljeda, da je u životnoj opasnosti i da je u operacijskoj sali, gdje traje hitan operativni zahvat u području abdomena.

Drugi zaprimljeni pacijent (65) ima težu ozljedu kralježnice, a njegova medicinska obrada i dalje je u tijeku. Slovenski državljanin srednje životne dobi ima ozljedu ruke, operativno je zbrinut i hospitaliziran na Klinici za kirurgiju.

Policija je potvrdila da se prometna nesreća dogodila oko 14 sati na autocesti A1, u blizini odmorišta Sitno.

Zbog prometne nesreće autocesta A1 u smjeru Splita zatvorena je od Vrpolja do Prgometa, dok se u smjeru Zagreba vozilo uz ograničenje brzine.

U toj je prometnoj nesreći danas prvi put otkako su stigli helikopteri Zavoda za hitnu medicinu na A1 sletio helikopter po jednog pacijenta, kojeg su odvezli na heliodrom KBC-a Split, piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close