Ništa od pritvora

Ozlijedio policajce u Neumu: Jednog bacio na pod, drugog preko ograde

Na lice mjesta su pozvani pripadnici Interventne policije koji su Matuška, koji je više puta prekršajno kažnjavan zbog tuče, savladali i uhitili.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 12. 2019. u 17:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Matuško (32) iz Neuma, koji je u nedjelju navečer verbalno i fizički nasrnuo na dvojicu policajaca, nanijevši jednom od njih lakše ozljede, a drugog izvrijeđao na nacionalnoj osnovi i prijetio mu, pušten je da se brani sa slobode, neslužbeno saznaje Dnevni avaz.

Odluka Općinskog suda u Čapljini kojom je odbijen prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanske županije za određivanje pritvora Matušku  izazvala je, kako saznaje medij, ogorčenje i veliko razočarenje u policijskim redovima.

Dvojica njihovih kolega pripadnika Policijske postaje Neum su u nedjelju u kasnim večernjim satima, nakon dojave koju su zaprimili da se u jednom tamošnjem kafiću dogodila tučnjava, upućeni na intervenciju.

Međutim, odmah nakon njihovog dolaska Matuško, kojega Avaz naziva lokalnim kabadahijom,  najprije je verbalno nasrnuo na njih i odmah počeo vrijeđati policajca bošnjačke nacionalnosti psujući mu balijsku i muslimansku majku te, krenuvši prema njemu, počeo mu prijetiti.

Nakon toga se ispred njega isturio drugi policajac, hrvatske nacionalnosti, kojeg je Matuško uhvatio za vrat i oborio na pod, dok je drugog odgurnuo preko metalne ograde u kafiću, sve vrijeme im govoreći da će ih zaklati.

Tijekom napada policajci su se radi vlastite sigurnosti iz kafića u kojem je bilo više od 20 gostiju, uglavnom muškaraca, uspjeli povući do službenog automobila, a Matuško je uzeo stolicu i krenuo za njima da ih udari, međutim, u toj nakani ga je spriječio jedan od gostiju.

Na lice mjesta su pozvani pripadnici Interventne policije koji su Matuška, koji je više puta prekršajno kažnjavan zbog tuče, savladali i uhitili.

Iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije je rečeno da čekaju pisani otpravak odluke čapljinskog suda.

Kopirati
Drag cursor here to close