Suđenje u Mostaru

Odvjetnik Alena Begluka tvrdi da je njegov klijent posljednje kazneno djelo počinio 2013.

Odvjetnik Branko Karadeglić koji brani Alena Begluka iznio je da događaji koji se njegovom klijentu stavljaju na teret ''s njim nemaju ama baš nikakve veze''.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 07. 2020. u 17:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uvodnim riječima obrane u Kantonalnom sudu Mostar pred Sudskim vijećem kojim predsjedava Elis Sultanić nastavljeno suđenje protiv optuženih Rahmana Begluka (32), Joze Markića (36), Alena Begluka (35), Mugdima Omanovića (35) i Enis Mandala (35).

Oni se, optužnicom Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije koju zastupa kantonalni tužitelj Kemal Maksumić, terete za organizirani kriminal u vezi s razbojništvom i teškim krađama, kao i krađama, ali i za nedozvoljeno držanje oružja te druga krivična djela.

Više krivičnih djela

Na teret im se stavlja da su u periodu od 2014. do sredine rujna prošle godine kada su uhićeni u akciji Federalne uprave policije (FUP) pod nazivom ''Orka'', uz upotrebu vatrenog oružja, plina i drugih podesnih sredstava, maskirani uniformama, izvršili više od 20 razbojništava i teških krađa, koja su sadržana u 28 točaka optužnice.

Prvooptuženi Rahman Begluk i njegov odvjetnik Rizo Tvrtković izjasnili su se da neće iznositi uvodne riječi, dok je Nada Dalipagić, braniteljica Markića istaknula da navodi optužnice protiv njenog branjenika nisu točni te da nema dokaza o tome da je on počinio ijedno djelo koje mu se stavlja na teret, piše Avaz.

Odvjetnik Branko Karadeglić koji brani Alena Begluka iznio je da događaji koji se njegovom klijentu stavljaju na teret ''s njim nemaju ama baš nikakve veze''.

Rekao je da je njegov branjenik zadnje krivično djelo počinio 2013. godine.

Sudskom vijeću se i osobno obratio Alen Begluk, kazavši da nije sudionik djela koja mu se stavljaju na teret, da je sve izrežirano, a kao i Dalipagić i njegov odvjetnik i on je spomenuo Midhata Mušića, koji je u ovom postupku dobio imunitet istaknuvši ''kako svi znamo kakav je lažov svjedok Midhat Mušić''.

Adnan Beganović, koji zastupa Enisa Mandala, iznio je kako smatra da Tužiteljstvo neće dokazati djela koja se njegovom branjeniku stavljaju na teret te da se optužnica zasniva na svjedočenju Midhata Mušića. Također, Mugdim Omanović i njegov odvjetnik Muhamed Čučak nisu željeli iznositi uvodne riječi.

Jake sigurnosne mjere

Inače, ovo suđenje se održava uz jake sigurnosne mjere. Prvooptuženi Rahman Begluk i Omanović se na ovaj proces dovoze iz Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Zenica gdje se nalaze na izdržavanju kazne zbog ranije počinjenih krivičnih djela, dok su ostali u pritvoru u KPZ Mostar.

Iako su se svi žalili na rješenje Kantonalnog suda Mostar o produženju pritvora, Vrhovni sud F BiH je njihove žalbe odbio.

Suđenje se nastavlja 8. srpnja kada će svjedočiti Midhat Mušić.

Kopirati
Drag cursor here to close