Možda se uskoro riješi pitanje

Istraga protiv više osoba u vezi s ubojstvom Davida Dragičevića

"Tužiteljstvo provodi istragu u krivičnom predmetu protiv više NN lica zbog krivičnog djela ubojstvo iz člana 124 stav 1 Krivičnog zakonika Republike Srpske počinjeno na štetu Davida Dragičevića iz Banja Luke.''
Vijesti / Crna Kronika | 18. 03. 2019. u 14:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni okružni javni tužitelj Želimir Lepir rekao je za Srnu da Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka poduzima sve potrebne i odgovarajuće istražne radnje kako bi istraga u vezi sa stradanjem Davida Dragičevića iz Banja Luke bila što prije okončana otkrivanjem izvršilaca krivičnog djela i rasvjetljavanjem činjenica i okolnosti pod kojima je ono izvršeno.

"Tužiteljstvo provodi istragu u krivičnom predmetu protiv više NN lica zbog krivičnog djela ubojstvo iz člana 124 stav 1 Krivičnog zakonika Republike Srpske počinjeno na štetu Davida Dragičevića iz Banja Luke. S obzirom na to da se predmet nalazi u fazi istrage, u interesu iste ne možemo priopćiti više informacija", naveo je Lepir u pisanom odgovoru za Srnu. 

David Dragičević je nestao 18. ožujka 2018. godine u Banja Luci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkvena u Vrbas. Prema optužnici koju je banjalučko Okružno javno tužiteljstvo podiglo protiv nepoznatih izvršitelja, mladić je ili bježao od počinitelja pa pao u Crkvenu ili gurnut u nabujalu rijeku.

Od 26. ožujka roditelji mladića i grupa "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banjaluci organizirali su okupljanja sa ciljem otkrivanja istine o ubojstvu. Roditelji za ubojstvo i sudjelovanje u ubojstvu optužuju pripadnike MUP-a RS te predstavnike institucija ovog entiteta.

Okupljanja građana zabranjena su od 25. prosinca prošle godine, a nekoliko dana nakon toga Davor Dragičević, Davidov otac, napustio je BiH nakon što je policija rastjerala i privela okupljene građane.

Od tada, svake večeri u 18 časova građani se okupljaju u dvorištu Hrama Hrista Spasitelja, gdje pale svijeće.

Kopirati
Drag cursor here to close