Kakav biznis

I to je BiH: Pukovnik 'izdavao' vojnu zemlju seljacima

Kako se doznaje, uhićen je pukovnik Oružanih snaga BiH Ramiz Mićivoda što je potvrdilo i Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 12. 2018. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), jutros su na području Sarajeva, lišili slobode jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 220. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine ''Zloupotreba položaja ili ovlaštenja''.

Kako se doznaje, uhićen je pukovnik Oružanih snaga BiH što je potvrdilo i Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

Po nalogu tužitelja Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA-e, na području Sarajeva, lišili su slobode Ramiza Mićivodu (1969.) aktivnu djelatnu vojnu osobu OS BiH u činu pukovnika.

''On se tereti da je, u svojstvu aktivnog pripadnika OS BiH u činu pukovnika, zlouporabio svoj službeni položaj i ovlaštenja te od osoba koje se bave poljoprivredom, nezakonito tražio i dobio novac, kako bi omogućio navedenim osobama, da za svoje aktivnosti, koriste zemljište koje je u nadležnosti Oružanih snaga BiH. Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni, u dva navrata, dolazeći sa svojim vozilom, izvan službenih objekata i prostorija, od navedenih osoba tražio i primio novac, kako bi iskoristio svoj položaj i pogodovao im u korištenju navedenog vojnog zemljišta. U predmetu je ostvarena suradnja s bataljunom Vojne policije OS BiH, a o provedenoj aktivnosti informirano je Ministarstvo obrane BiH'', navelo je Tužiteljstvo.

Osumnjičeni će biti predan postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Oglasilo se i Ministarstvo obrane BiH koje je navelo kako su istražni organi Oružanih snaga BiH ranije došli do saznanja da je navedeni pripadnik Oružanih snaga BiH izvršio određene protuzakonite radnje.

''Postupajući po saznanjima istražni organi OS BiH su poduzeli zakonom propisane radnje iz svoje nadležnosti te o tome upoznali nadležno Tužiteljstvo BiH'', navodi se.

Kopirati
Drag cursor here to close