Rastrojeno stanje

Britanac koji je u zadarskoj zračnoj luci pokušao otvoriti vrata zrakoplova završio u bolnici

Vijesti / Crna Kronika | 02. 07. 2023. u 14:47 Index.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija se oglasila o mladom Britancu koji je u petak pri polijetanju zrakoplova iz zadarske zračne luke pokušao otvoriti vrata. Kažu da su dovršili kriminalističko istraživanje i da se radi o 27-godišnjem državljaninu Velike Britanije.

Sumnjiče ga da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi te prekršaj protiv javnog reda i mira.

On je u petak navečer u Zračnoj luci Zadar u Zemuniku narušavao javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način, zbog čega je na mjestu događaja uhićen i doveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Jučer je odveden na Kazneno prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja protiv javnog reda.

27-godišnjak je svo vrijeme pružao aktivan otpor policiji, s kojim je nastavio i dok su ga vodili na sud, zbog čega su nad njim uporabljena sredstva prisile.

Zbog rastrojenog stanja, sa suda je potom upućen u bolnicu te je u službenom vozilu, kao i prostorijama bolnice fizički napadao policijske službenike te pokušavao ozlijediti samog sebe. Jedan od policajaca je zadobio lake tjelesne ozljede.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 27-godišnjak je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prisila prema službenoj osobi koja je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru, pišu iz PU zadarske.

@officialgeorgeyboy1 Win some loose some #fyp #foryourpage #hideoutfestival ♬ original sound - TheOfficialGeorgeyboy
Kopirati
Drag cursor here to close