Poznati rezultati obdukcije

Utvrđen uzrok smrti pronađenog muškarca u Mostaru

Poznati rezultati obdukcije beživotnog tijela koje je pronađeno u Mostaru krajem listopada
Vijesti / Crna Kronika | 09. 11. 2022. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Smrt muškarca koje je pronađeno krajem listopada u unutrašnjosti bivše zgrade Šuma Herceg Bosne u Mostaru, nije nastupila kaznenim djelom.

''Prema nalazu obducenta smrt je nasilna i nastala je uslijed prijeloma kostiju lobanje, do kojih je došlo uslijed pada na tvrdo tlo'', rekla je za Bljesak.info Ana Rajič glasnogovornica Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

Pojašnjeno je kako nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na kazneno djelo, odnosno koji bi bili naneseni od treće osobe.

''Prilikom obdukcije s leša NN osobe uzeti su uzorci, te je postupajuća tužiteljica izdala naredbu za utvrđivanje DNA profila, a sve u cilju utvrđivanja identiteta NN osobe'', rečeno nam je iz tužiteljstva.

Djelatnici PU Mostar, kako navode, rade operativne provjere u cilju identifikacije NN osobe.

Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNŽ-a za Bljesak.info mogao je samo potvrditi da se radi o državljaninu BiH, te da je tijelo sahranjeno.

Neslužbeno saznajemo kako se pretpostavlja identitet muškarca i to na osnovu pojedinih tragova, između ostalog, tetovaže na dijelu tijela koji nije bio u fazi raspada.

Sumnja se da je riječ o osobi s područja Mostara čija obitelj živi u SAD-u, a navodno je i preminuli muškarac ranije živio u Americi.

Podsjetimo, beživotno tijelo muškarca pronađeno je u fazi raspadanja 27. listopada, a uz tijelo nisu pronađeni identifikacijski dokumenti.

Kopirati
Drag cursor here to close