Klan Amerika-ubojstva, dilanje...

Specijalci uhitili Medu i zaplijenili 2 kg heroina

Osim Badže, po navodnom nalogu Mede ubijeni su i kriminalci Jusuf - Jusa Bulić, Petar Vujičić i Nenad Raščanin, kao i policijski pukovnik Milorad Vlahović Vlaja
Vijesti / Crna Kronika | 15. 04. 2019. u 00:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pet članova kriminalnog klana 'Amerika' uhićeno je u jednom poznatom beogradskom restoranu i zaplijenjena su dva kilograma heroina.

Službenici Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) zajedno sa pripadnicima Uprave kriminalističke policije uhitili su prilikom primopredaje narkotika vođu kriminalnog klana 'Amerika' čiji su inicijali V.R. (57), visoko pozicionirane članovi tog klana I.A. (60) i A.S. (41), zatim LJ.P. (41) i jednu osobu turskog podrijetla A.J. (52), piše 'Blic'.

List navodi da su oni kontrolirali krijumčarski lanac kojim se heroin u velikim količinama distribuira u Srbiju, zemlje Balkana i Austriju.

'Telegraf' navodi kako je uhićen Veselin Raičević Medo za kojeg se spominje da je figurirao kao jedan od najznačajnijih lidera klana (nakon nestanka njegovog brata Vojislava). Isti medij navodi kako je droga stigla iz Bugarske, dok je kurir bio Makedonac.

Veselin Raičević je rođeni brat pokojnog Voje Amerikanca, a priča o dvojici braće Raičevića zapravo je priča o usponu ovog klana. Navodno, sve kriminalne aktivnosti, koje je činio Sreten Jocić (Joca Amsterdam), preuzeo je na sebe Vojislav Raičević, zvani Vojo Amerikanac.

Video: Zapljena heroina

Nakon Vojinog nestanka, Medo je, prema policijskim saznanjima, bio označen kao naručitelj niza ubojstava tijekom krvavih devedesetih godina. Najpoznatije među njima bilo je svakako ubojstvo policijskog generala Radovana Stojičića Badže, koji je likvidiran u travnju 1997. godine.

Osim Badže, po navodnom nalogu Mede ubijeni su i kriminalci Jusuf - Jusa Bulić, Petar Vujičić i Nenad Raščanin, kao i policijski pukovnik Milorad Vlahović Vlaja, savjetnik u MUP-u Srbije. Veselin Raičević uhićen je i u akciji 'Sablja', navodi 'Telegraf'.

"Osim Raičevića, za kojeg se sumnja da je organizator grupe, uhićeni su i Aleksandar Stević (41) i turski državljani Imrli Alili (60), zvani Merlin, i Ashim Jusufi (52). Sumnja se da je Jusufi bio kurir, a ostali visokopozicionirani pripadnici klana", kazao je za 'Telegraf' izvor iz istrage.

"Jusufi je u petak ušao u Srbiju preko graničnog prijelaza Preševo, autobusom na liniji Skoplje-Niš. U Nišu je uzeo taksi i odvezao se do granice sa Bugarskom, gdje se našao sa Bugarkom Marijom Dimitrovom Peltekovom. Ona mu je predala drvenu paletu s drogom, a Jusufi se vratio taksijem do Niša, a potom autobusom do Beograda", objašnjava neimenovani izvor.

Kopirati
Drag cursor here to close