usvojeni važni dokumenti

Održana sjednica Komisije za NATO integracijski proces BiH

Vijesti / BiH-EU | 07. 12. 2015. u 14:09 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treća sjednica Komisije za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine kojom je predsjedavao zamjenik ministra vanjskih poslova BiH i predsjedavajući te komisije Josip Brkić, održana je danas u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Na sjednici su razmotrene i usvojene Informacije o aktualnim aktivnostima u okviru NATO integracijskog procesa BiH koju je podnio predsjedavajući Brkić, Informacija o implementaciji Partnerskog cilja suradnje između BiH i NATO-a "Host Nation" s prijedlogom definiranja nacionalne točke za kontakt, Ministarstva obrane BiH, te Izvještaj o tekućim aktivnostima Ekspertnog tima za implementaciju Sporazuma o pravnom statusu snaga (PfP SOFA) koji je pripremilo Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Na sjednici su usvojeni i dokumenti važni za daljnji uspješan rad Komisije - Plan rada Komisije za NATO integracijski proces BiH za razdoblje prosinac 2015 - srpanj 2016. godine i Poslovnik o radu Komisije.

Članovi Komisije su predstavnici Ministarstva vanjskih poslova BiH, Ministarstva obrane BiH, Ministarstva sigurnosti BiH, Ministarstva prometa i komunikacija BiH, Ministarstva financija BiH, Ministarstva pravde BiH, Ministarstva za izbjeglice i ljudska prava BiH, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Oružanih snaga BiH, Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, Direkcije za europske integracije BiH, Direkcije za ekonomsko planiranje VM BiH i Uprave za neizravno oporezivanje BiH, priopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close