Wigemark

Od početka reformi ostvaren napredak, ali nedovoljan

Wigemark je rekao da je danas manja nezaposlenost, ali da još nema dovoljno radnih mjesta, posebno za mlade.
Vijesti / BiH-EU | 13. 09. 2018. u 17:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Izaslanstva Europske unije u BiH veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark izjavio je u četvrtak u Sarajevu da se mnogo toga dogodilo u BiH od početka reformi prije četiri godine i da je ostvaren napredak, ali da je stanje još daleko od zadovoljavajućeg.

Pred početak prve u nizu debata o potrebi za nastavkom reformi, koja je održana na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Wigemark je rekao da je danas manja nezaposlenost, ali da još nema dovoljno radnih mjesta, posebno za mlade.

''Više treba biti učinjeno na vladavini prava jer i to može privući više investicija, zdravstvo treba reformirati te što više koristiti digitalnu ekonomiju'', naveo je Wigemark.

Video: Wigemark: Od početka reformi ostvaren napredak, ali nedovoljan

Veleposlanica Njemačke u BiH Christiane Hohmann rekla je da sudionicima na ovakvim debatama trebaju formulirati koje zakonske promjene Bosni i Hercegovini trebaju u sljedećem razdoblju.

Dodala je da žele ohrabriti građane BiH da otvoreno kažu što očekuju od političara i u kojem pravcu žele da zemlja ide.

Vršitelj dužnosti dekana Ekonomskog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Meliha Bašić kazala je da na ovim debatama treba razmotriti koji su naši problemi i što se to događa u svim sferama života - od visokog obrazovanja, ekonomije, politike, zakonodavstva i približavanja Europskoj uniji.

Nakon današnje, tijekom rujna i listopada širom BiH će u organizaciji Ureda posebnog predstavnika EU u BiH biti održano još šest sličnih debata s predstavnicima akademske zajednice, studentima, poslovnom zajednicom i nevladinim sektorom.

Kopirati
Drag cursor here to close