Veleposlanica Uebber

'Njemačka s velikom pozornosti prati trenutnu situaciju u BiH'

Zvizdić je naglasio je da razvoj političke situacije u BiH ne ide u ispravnom smjeru i istaknuo važnost prisustva i zainteresiranosti međunarodne zajednice za situaciju u BiH.
Vijesti / BiH-EU | 23. 12. 2021. u 16:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Zastupničkog dome Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se u četvrtak s veleposlanicom SR Njemačke u BiH Margret Uebber, priopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Kako navode u priopćenju, sugovornicu su razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i o izazovima sa kojima se BiH suočava po pitanju euroatlantskih integracija.

Predsjedavajući Zvizdić rekao je da je BiH predana europskoj i NATO perspektivi kao ključnom vanjskopolitičkom cilju. Izrazio je zahvalnost SR Njemačkoj na prijateljstvu i kontinuiranoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH.

Zvizdić je, dodaju, naglasio je da razvoj političke situacije u BiH ne ide u ispravnom smjeru i istaknuo važnost prisustva i zainteresiranosti međunarodne zajednice za situaciju u BiH.

Veleposlanica Uebber rekla je da se trenutna situacija u BiH prati sa velikom pozornosti u njenoj zemlji i da će Njemačka nastaviti da pruža podršku BiH, kao i nastojanjima na ispunjavanju uvjeta za članstvo u Evropskoj uniji.

Foto: Parlamentarna skupština BIH / Denis Zvizdić i veleposlanica Margret Uebber

Predsjedavajući Zvizdić i veleposlanica Uebber usuglasili su se da je, u interesu građana BiH, potrebno stabilizirati mir i aktualizirati napredak u provođenju zaostalih reformi neophodnih za nastavak europskih integracija kako bi se zaustavio odlazak mladih ljudi i kako bi im se ponudila bolja i kvalitetnija perspektiva za ostanak u domovini, priopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close