žele prevariti EU

Nermin Nikšić: Članstvo u EU nećemo dobiti ovakvi kakvi smo sada

Vijesti / BiH-EU | 17. 02. 2016. u 10:16 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Država je prepuštena volji županija, entiteta i distrikta. Reakcije Vlade RS-a su korištenje ove situacije da se dodatno naruši pozicija Saveza za promjene'', izjavio je u intervjuu za Oslobođenje Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH.

S obzirom da je BiH predala aplikaciju za članstvo u Europskoj uniji, Nišić kaže kako bi volio da BiH do 2017. bude zemlja kandidat.

''Volio bih da se to desi, jer bi to bilo veoma značajno za sve nas u BiH. Strateški interes BiH je članstvo u EU i NATO i SDP će uvijek podržati sve što će doprinijeti da što prije ostvarimo ove ciljeve. Europska unija nam je, kroz novi pristup prema BiH, dala veliku priliku i moramo uraditi sve da tu priliku ne propustimo. Međutim, trenutna vlast se ponaša po principu i čini mi se živi u uvjerenju kako će uspjeti prevariti Bruxelles i kako će nas EU pustiti u svoje članstvo ovakve kakvi sada jesmo. To je greška i to je poigravanje sa interesima države'', Kaže Nikšić ističući kako bi volio  da griješi i da ne bude u pravu.

''Bojim da je vlast sa ovakvim načinom rada i onim što u praksi radi, a što je sve suprotno europskim standardima poput već spomenutog zakona o državnoj službi ili primjerice zakona o porezu na dobit, na dobrom putu da prokocka šansu koja nam je pružena'', zaključuje Nikšić u intervjuu za Oslobođenje.

Kopirati
Drag cursor here to close