Priopćenje

Naša stranka poziva EU da obustavi pregovore

''Izbori su jedina nada da će građani Bosne i Hercegovine ući u Europsku uniju ostajući u svojoj zemlji''.
Vijesti / BiH-EU | 16. 03. 2022. u 19:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Današnja odluka Doma naroda da blokira razmatranje tri antikorupcijska zakona sa liste 14 prioriteta za EU kandidatski status predstavlja udarac europskoj budućnosti Bosne i Hercegovine, ali i dodatni dokaz potpune odnarođenosti aktualne vlasti'', priopćeno je iz Naše stranke.

''Nakon što je inicijativa Naše stranke, koja je uključivala ogromne napore te blisku koordinaciju i saradnju sa drugim opozicionim strankama iz oba entiteta, rezultirala usvajanjem evropskih zakona u Predstavničkom domu prošle sedmice, Dom naroda je danas opet zaustavio europski put Bosne i Hercegovine'', dodali su u priopćenju.

Kazali su kako je ''najporaznija činjenica da je tome presudio četvrti glas SNSD-a, koji im je prije tri i po godine dala SDA, kada su zastupnici te stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske svoje povjerenje dali Dušanki Majkić, umjesto Mladenu Ivaniću. Parola 'tri nije četiri' tako je danas dobila svoj najtužniji epilog u Domu naroda državnog parlamenta'', kažu u Našoj stranci.

''Naša stranka stoga poziva i međunarodne predstavnike da obustave sve pregovore o svim pitanjima sa samoproklamiranim nacionalnim poglavicama – Dodikom, Čovićem i Izetbegovićem – koji snose odgovornost što Bosna i Hercegovina već duže od šest godina čeka kandidatski status, te da svu energiju usmjere u pravcu osiguranja održavanja listopadskih izbora'', istaknuli su.

''Ti izbori su jedina nada da će građani Bosne i Hercegovine ući u Europsku uniju ostajući u svojoj zemlji umjesto kroz selidbu u Austriju i Njemačku. Ti izbori su jedina nada da na vlast dođu snage kojima europski predstavnici ovih dana zdušno čestitaju na uspjehu na europskom putu u Zastupničkom domu prošlog tjedna, dok istovremeno pregovaraju o etničkim rješenjima s onima koji su odgovorni za današnji fijasko na tom istom putu'', zaključili su iz Naše stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close