Razgovori

Krišto s Varhelyijem o pripremama za Drugi politički forum između EU i BiH

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH je još jednom pozvala sve sudionike Foruma na ubrzanje ispunjavanja preostalih obveza u skladu sa preporukama iz Izvještaja Evropske komisije o BiH za 2023.
Vijesti / BiH-EU | 22. 11. 2023. u 17:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je danas telefonski s europskim komesarom za proširenje i susjedstvo Oliverom Varhelyijem o pripremama za održavanje Drugog političkog foruma na visokoj razini između Europske unije (EU) i BiH, najavljenog za 5. prosinca u Bruxellesu, javlja Anadolu.

"Krišto je upoznala povjerenika Varhelyija kako je osobno informirala sve sudionike Prvog političkog foruma na visokoj razini o održavanju drugog sastanka te kako su pripreme za njegovo uspješno održavanje u tijeku", navodi se u priopćenju iz Vijeća ministara BiH.

Dodaje se da je iz direktne komunikacije sa svim liderima političkih stranaka koalicije na državnoj razini istaknula da su svi izrazili svoju spremnost da osobno budu prisutni u Bruxellesu.

"Također, istaknula je kako je i svim ostalim sudionicima Prvog političkog foruma na visokoj razini između BiH i EU-a, među kojima su članovi Kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, predsjednici klubova zastupnika u Zastupničkom domu PS BiH stranaka koalicije na državnoj razini, entitetski i kantonalni premijeri te gradonačelnik Brčko distrikta BiH, uputila pismo u kojem ih je informirala o detaljima pripreme vezano za održavanje Drugog političkog foruma na visokoj razini između Europske unije te taksativno navela ključne obveze i korake koje treba poduzeti svaka razina vlasti sukladno Izvješću Europske komisije o BiH", navodi se u priopćenju.

Krišto je još jednom pozvala sve sudionike Foruma na ubrzanje ispunjavanja preostalih obveza u skladu s preporukama iz Izvještaja Europske komisije o BiH za 2023. godinu, posebno ističući napore usmjerene prema ispunjenju Agende 31, koja sadrži prioritete i reforme, ocijenivši ih ključnim korakom prema dobivanju konačnog datuma za otvaranje pregovora za punopravno članstvo do kraja ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close