Predstavljanje rezultata projekta

ILIRIC projekt završava konferencijom na Buni

Projekt ILIRIC je usmjeren na implementaciju Lisabonske konvencije u Bosni i Hercegovini.
Vijesti / BiH-EU | 25. 10. 2023. u 13:05

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / ILIRIC projekt

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja - CIP organizira posljednje radionice i završnu konferenciju projekta ILIRIC od 25. do 27. listopada 2023. godine u hotelu Buna, Mostar, na kojoj će biti predstavljeni rezultati projekta.

Projekt ILIRIC je usmjeren na implementaciju Lisabonske konvencije u Bosni i Hercegovini.

Projektni tim ILIRIC-a analizirao je sve propise iz područja priznavanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija u Bosni i Hercegovini, omogućio prevođenje pratećih dokumenta Lisabonske konvencije na sva tri jezika u službenoj uporabi u BiH, čime je Lisabonsku konvenciju učinio lakšom za razumijevanje, a samim time i za korištenje u BiH i regiji.

U sklopu projekta kreiran je i predstavljen Model zakona o priznavanju inozemnih visokoškolskih kvalifikacija čijim bi usvajanjem dosegli potpunu harmonizaciju zakonodavstva s odredbama Lisabonske konvencije, čime se Bosna i Hercegovina približava europskim trendovima u priznavanju.

Događaju će nazočiti predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH, Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvalitete BiH – HEA, županijskih/kantonalnih ministarstava obrazovanja, Ministarstva za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje RS, Agencije za visoko obrazovanje RS, Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke te javnih i privatnih visokoškolskih ustanova.

Projekt ILIIRIC je prepoznalo i financiralo Vijeće Europe.

Kopirati
Drag cursor here to close