S EU parlamentarcima

Džaferović u Bruxellesu: BiH potreban kandidatski status

Predsjedatelj Predsjedništva BiH je kazao da bi stjecanje kandidatskog statusa imalo izuzetan učinak na situaciju u Bosni i Hercegovini.
Vijesti / BiH-EU | 23. 03. 2022. u 18:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović se sastao sa zastupnicima Europskog parlamenta u Bruxellesu

Izaslanstvo Europskog parlamenta su činili zastupnici Milan Brglez, Katalin Cseh, Klemen Grošelj, Ljudmila Novak, Thomas Waitz i Fabio Castaldo.

Tema razgovora bila je aktualna sigurnosna i politička situacija u Bosni i Hercegovini, sa naglaskom na unilateralne poteze entiteta RS protiv Daytonskog sporazuma i 27 godina njegove provedbe.

Razgovarano je o mogućnosti dodjeljivanja kandidatskog statusa Bosni i Hercegovini za članstvo u Europsku uniju.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH je kazao da bi stjecanje kandidatskog statusa imalo izuzetan učinak na situaciju u Bosni i Hercegovini.

Predsjedatelj Džaferović je zahvalio Europskom parlamentu što daje izuzetnu potporu Bosni i Hercegovini i njezinom EU putu.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović se nalazi u posjetu Bruxellesu, gdje će se sutra i prekosutra sastati sa predsjednicom Europskog povjerenstva Ursulom von der Leyen i predsjednikom Europskog parlamenta Robertom Metsolom, priopćio je Ured za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close