Tvrdi veleposlanik

'BiH i San Marino imaju dosta toga zajedničkog'

Direktor Brandi je istaknuo opredijeljenost Vlade San Marina da podrži aktivnosti na razvijanju bilateralnih odnosa dvije zemlje na planu kulture i obrazovanja
Vijesti / BiH-EU | 24. 07. 2020. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Bosne i Hercegovine za Republiku San Marino sa sjedištem u Rimu Slavko Matanović predao je u četvrtak vjerodajnice kapetanima regentima Republike San Marino Alessandru Manciniju i Graziji Zafferani, priopćeno je u petak iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Tom prigodom veleposlanik Matanović je istaknuo da Bosna i Hercegovina i Republika San Marino imaju dobre odnose i naglasio opredijeljenost Bosne i Hercegovine za europski put.

Ocijenio je da BiH i Republika San Marino na tom europskom putu imaju dosta zajedničkog, s obzirom na to da je Republika San Marino blizu zaključivanja ugovora o pridruživanju Europskoj uniji.

Tijekom posjeta San Marinu veleposlanik Matanović se sastao i s državnim tajnikom za vanjske poslove Lucom Beccarijem. Na sastanku je konstatirano da postoje šanse za poboljšanje ekonomske, kulturne i druge suradnje između dvije zemlje.

Istaknuto je obostrano opredjeljenje da se pokuša naći način za povezivanje predstavnika Agencije za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) i Vanjskotrgovinske komore BiH sa gospodarstvenicima San Marina, kao uvod u moguću gospodarsku suradnju između dvije zemlje. Također je ocijenjeno da postoje mogućnosti za suradnju u području kulture i obrazovanja.

Veleposlanik Matanović je tijekom susreta sa direktorom Odjela za vanjske poslove Republike San Marino Lucom Brandijem i nerezidentnim veleposlanikom Republike San Marino za BiH Micheleom Chiaruzzijem razgovarao o mogućnostima suradnje u oblasti kulture te suradnje sveučilišta BiH i Republike San Marino.

Direktor Brandi je istaknuo opredijeljenost Vlade San Marina da podrži aktivnosti na razvijanju bilateralnih odnosa dvije zemlje na planu kulture i obrazovanja, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close