Slavlje u svlačionici

VIDEO: Pretjerali sa slavljem: Minuta šutnje za Mbappea

"Mbappe ne zna dovoljno o nogometu da bi govorio takve stvari. Nikad nije igrao u Južnoj Americi i nema smisla da nešto komentira", komentirao je Emiliano Martinez uoči finalne utakmice protiv Francuske.
Sport / Qatar 2022 | 19. 12. 2022. u 07:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi svjetski nogometni prvak je Argentina, u finalnom susretu na Lusail stadionu Argentinci su nakon jedanaesteraca bili bolji od Francuske sa 7:5 (3:3, 2:2, 2:0), čime su treći put u povijesti postali prvaci.

Naslovu iz 1978. i 1986. godine Argentina je dodala ovaj iz 2022. godine. Nekada je to bila Kempesova Argentina, potom Maradonina, dok je ovaj put ovu uglednu nogometnu naciju do naslova vodio Lionel Messi, strijelac dva pogotka u ovom finalu za njegov prvi naslov svjetskog prvaka u karijeri.

Messi je iz jedanaesterca u 23. minuti pogodio za 1:0, dok je do kraja prvog dijela Angel Di Maria povećao na 2:0 u 36. minuti. Odjednom i unutar samo sto sekundi Francuska se vratila u igru.

Na 2:2 je izjednačio s dva pogotka Kylian Mbappe golovima u 80. iz jedanaesterca i 81. minuti. U 109. minuti gol za 3:2 je dao Messi, ali je u 118. minuti opet strijelac bio Mbappe, opet s bijele točke, za 3:3.

Tijekom odluke jedanaesteraca argentinski vratar Martinez je obranio udarac Comana, dok je Upamecano promašio vrata, dok su svi Argentinci bili precizni (Messi, Dybala, Paredes i Montiel). Martinez, koji je proglašen za najboljeg vratara turnira se tijekom slavlja u svlačionici Argentine nakon utakmice narugao Mbappeu, inače najboljem strijelcu SP-a s osam golova.

Golman Argentine je slavlje i pjesmu prekinuo uzvikom: ''Minuta šutnje za Mbappea''. Igrači Argentine su za trenutak poslušali svog vratara, stali su s pjesmom, a onda je slavlje nastavljeno. Ovaj potez Martineza je samo nastavak prepucavanja s najboljim francuskom igračem.

 

"Južnoameričke momčadi slabije su od europskih jer ne igraju nogomet na istom nivou. Argentina i Brazil ne igraju utakmice na nivou kakav se igra u Europi i tamo nogomet nije napredan kao Europi. To se vidjelo na zadnjim svjetskim prvenstvima", rekao je Mbappe par mjeseci prije SP-a, prenosi Index.hr.

"Mbappe ne zna dovoljno o nogometu da bi govorio takve stvari. Nikad nije igrao u Južnoj Americi i nema smisla da nešto komentira", komentirao je Emiliano Martinez uoči finalne utakmice protiv Francuske.

Kopirati
Drag cursor here to close