Nije bio siguran da će igrati u Kataru

Richarlison: Četiri tjedna sam plakao i razmišljao o dolasku ovdje

"Četiri tjedna sam plakao i razmišljao o dolasku ovdje. Dan ispita je bio jedan od najljepših trenutaka u mom životu. Prije toga sam imao pauzu, ostao sam na nosilima, kaže Richarlison.
Sport / Qatar 2022 | 25. 11. 2022. u 01:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Definitivno do sada najljepši trenutak na ovom prvenstvu. Drugi gol Richarlison. Gol koji već dugo nismo vidjeli na Svjetskom prvenstvu. Kao nekada veliki Pele. Možda će netko reći da pretjerujemo, ali nismo daleko. Probajte proći kroz svoju memoriju, možda griješimo.

Gol kojim je krunisana sjajna igra Brazila u susretu protiv Srbije. Igrača koji je preko Americe Mineiro, Fluminensea, došao kod Sir Eltona Johna u Watford.

Za njega je kao i gomilu igrača prije njega bilo najvažnije pobjeći od siromaštva, Brazila, kriminala. Često je bio na rubu, da li krenuti u onom drugom smjeru.

"Prijatelji su me dugo nagovarali na to da idem s njima prodavati travu, pa kasnije i drogu.I zadirkivali me što sam prodavao sladoled. Ali ja sam slušao mamu čistačicu i oca klesara koji su teško zarađivali za osnovne namirnice. Iz Watforda je prešao u Everton za 40 milijuna eura.

"Na početku svoje karijere sam želio da odustanem od fudbala. Nemam dovoljno prstiju na dvije ruke da vam opišem u koliko klubova sam odbijen. Na kraju mi je ostalo toliko novca da odem na posljednju probu. Da nisam uspio, ne bih imao kako da se vratim kući, koja je bila 600 kilometara daleko. Ipak, tog jutra sam dao sve što sam imao i prošao", pričao je Richarlison. Tijekom ljeta je prešao u Tottenham. Prvo je Everton odbio Tottenhamovih 50 milijuna eura, ali je zatim prihvatio bitno poboljšanu ponudu istog kluba. Međutim, ubrzo je Chelsea pokušao oteti pojačanje gradskom rivalu i poslao ponudu s jednakim iznosom. Ipak, Tottenham se konačnom, rekordnom ponudom izborio za Richarlisona. Tottenham je platio 50 milijuna funti plus deset milijuna u bonusima, Evertonu.

"Ne znam jeste li pratili, ali zabio sam sličan gol u Italiji. Učinite to na treningu, učinite to na utakmici. Nadam se da ću ostati koncentriran, zabio sam dva gola i želim još. Govorio sam suigračima na poluvremenu "treba mi lopta" i lopta je došla. Rekao sam prošli tjedan da je teško probiti blok, navikao sam tako igrati u Engleskoj. Znao sam da ću imati prilike i da ih mogu iskoristiti. Imao sam dvije, bio sam fokusiran i dobro je završilo", rekao je 25-godišnjak, pa nastavio:

"Ovo je ostvarenje dječačkog sna. Odigrali smo dobru utakmicu, pogotovo u drugom poluvremenu, kada se suparnik umorio. Sretan sam i samouvjeren. Četiri tjedna sam plakao i razmišljao o dolasku ovdje. Dan ispita je bio jedan od najljepših trenutaka u mom životu. Prije toga sam imao pauzu, ostao sam na nosilima...liječnici su prolazili, ali nalaz nije dolazio. Vrijedilo je svih napora i tri ciklusa liječenja u danu jer sam jako želio doći na Svjetsko prvenstvo. Sad je vrijeme da se dobro odmorimo i da razmišljamo o sljedećoj utakmici."

Kopirati
Drag cursor here to close