Izbornik Maroka realan

Regragui: Moram smiriti emocije igrača

"Volio bih da odigramo protiv Španjolske kao što smo igrali u drugom poluvremenu protiv Kanade. Nismo bili u osmini finala SP 36 godina, moram da smirim emocije igrača", ističe Regragui.
Sport / Qatar 2022 | 06. 12. 2022. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije ih dugo bilo u osmini finala. Od Meksika 1986. godine. Sada su ponovo to, kada ih realno tu nitko nije očekivao. Jer ipak, Belgija i Hrvatska su bili prvi favoriti skupine, međutim, Maroko je završio na iznenađujućem prvom mjestu.

I da Japan nije dobio Španjolsku, vjerojatno bi njihove šanse za prolaz među osam bile nešto veće, ovako protiv Španjolske će biti teško. Međutim od svih afričkih selekcija na ovom prvenstvu, Maroko je možda pokazao najviše discipline u defenzivi. Valjda je nešto ostalo i od Vahida Halilhodžića. Danas Marokance čeka Španjolska, izbornik Walid Regragui je poprilično realan.

"Čeka nas teška utakmica, Španjolci su među najvećim favoritima ovog prvenstva. Naša pobjeda, njihova eliminacija, to bi bilo veliko iznenađenje. Rekao sam igračima prije početka SP, ovdje igramo samo finala. Igrali smo tri finala u grupnoj fazi i sada nam je četvrto finale.Volio bih da odigramo protiv Španjolske kao što smo igrali u drugom poluvremenu protiv Kanade. Nismo bili u osmini finala SP 36 godina, moram da smirim emocije igrača. Duel sa Španjolskom biće najveća utakmica u povijesti Maroka, ali se nadam da će to da bude ona naredna. Igrači treba da uživaju, milijuni Marokanaca će gledati ovu utakmicu" poručuje Regragui.

Kopirati
Drag cursor here to close