Srbija ipak nije prošla prvi krug

Piksi: Morali smo biti pametniji i iskusniji

"Sigurno da, da smo imali probleme u toj defenzivnoj igri, ali sada je to već za dublju analizu i opet je ovo SP i ovdje morate zaista da imate sve igrače na raspolaganju i svi da budu zdravi i top formi, kao u kvalifikacijama", tvrdi Piksi
Sport / Qatar 2022 | 03. 12. 2022. u 00:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Optimizam je dodirivao nebo u pojedinim trenucima iako je od Južne Afrike 2010. godine, do Katara reprezentacija Srbije upisala dvije pobjede. Njemačka i Kostarika, to su bile selekcije koje Srbija savladala dok je gubila od Gane, Australije, Brazila, Švicarske.

Međutim, nakon trijumfa u Portugalu i direktno izborenog plasmana u Katar, uglavnom su bili hvalospjevi, na račun izbornika, igrača pojedinačno, prijetilo se Brazilu, gledalo daleko prema četvrtfinalu, a na kraju je osvojen jedan bod. Samo su slabiji Katar i Kanada. S tim da je recimo samo više golova od Srbije primila Kostarika. Nakon utakmice, Stojković je govorio o razlozima neuspjeha.

"Morali smo biti mnogo pametniji i iskusniji. Da znamo što treba da se radi u tom trenutku. Dozvolili smo Švicarskoj da se vrati. Imali smo kvalifikacioni ciklus koji je bio perfektan, pobijedili smo Portugal i našli se zasluženo u Kataru. Postoji vrijeme uspjeha, kada vas ljudi hvale, ali postoje i momenti kada dođe neuspjeh. Ovo to jeste, ali ja nemam što da zamjerim igračima. Borili su se koliko su mogli, ali to je nedovoljno ta ovaj nivo nogometa. Mi smo sretni da smo bili među 32 ekipe. Zamislite jednu veliku Njemačku koja je završila takmičenje. Imate mnogo velikih ekipa za koje se nije moglo povjerovati da neće proći grupu. U ovom zdravstvenom stanju, ja igračima mogu sami da čestitam", rekao je nakon utakmici Stojković.

Progovorio je Piksi o tenzijama između Srbije i Švicarske.

"Možda igrači mogu reći, ali ja stvarno ne znam što se dogodilo. Bilo je tenzija, ali ne mogu reći pravi razlog zašto su se dogodile. Ponekad se pojavljuju kao rezultat nesretnih okolnosti, ali to je normalno za ovakvu utakmicu", rekao je Stojković te otkrio što bi bio najgori scenarij:

"Ne daj Bože da smo pobijedili, a da nismo prošli. Nisam mogao vjerovati. Kada vidite tko je sve ispao s natjecanja: Belgija, Danska, Urugvaj, Njemačka… Ovo prvenstvo je nepredvidivo", istakao je Piksi te se kratko dotakao i svlačionice, naravno nakon ove utakmice.

"Što sam uradio svlačionici? Pružio ruku igračima i rekao da moramo da budemo mirni i kada nam ide i kada nam ne ide. Momci u ovom stanju u kakvom su, pružili su maksimum. Drugi ne bi ni pomislili da igraju. Oni su istrčali i dali sve od sebe. Sigurno da, da smo imali probleme u toj defenzivnoj igri, ali sada je to već za dublju analizu i opet je ovo SP i ovdje morate zaista da imate sve igrače na raspolaganju i svi da budu zdravi i top formi, kao u kvalifikacijama. Mi nismo imali sreće s tim stvarima, ja sam bio vrlo zabrinut i neraspoložen i kada smo krenuli u Bahrein jer sam znao, imao točnu sliku stanja i znao da će biti jako teško napraviti dobar rezultat", zaključio je Piksi.

Kopirati
Drag cursor here to close