Uspjela se spasiti

Organizatorica prvenstva pobjegla iz Katara kako je ne bi bičevali

Prijavila je taj slučaj, ali nije naišla na razumijevanje.
Sport / Qatar 2022 | 19. 02. 2022. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Paola Schietekat Sedas do prije nekoliko dana bila je članica Organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva u Kataru, ali je morala pobjeći iz zemlje da ne bi morala odslužiti kaznu.

Ovu informaciji o Paoli, koja je po struci ekonomistkinja i antropološkinja, prenio je meksički list ''Proceso'', a ona je ranije je rekla da je njen posao iz snova organizacija velikog nogometnog natjecanja.

Ipak, nije mogla dovoljno dugo živjeti i na kraju u potpunosti ostvariti svoj san jer ju je jedan kolega, kako je objasnila, seksualno zlostavljao.

Prijavila je taj slučaj, ali nije naišla na razumijevanje, čak ni ambasada Meksika u Kataru nije mogla pomoći.

Opisala je kako je izgledala ta večer koja joj je život pretvorila u košmar.

''Zadržala sam hladnu glavu, rekla sam svojoj majci i sve zabilježila fotografijama. Prijavila sam zlostavljača'', ispričala je ona.

Da sve bude utoliko nevjerojatnije, svjedoči i reakcija policije koja je bila suprotna onoj kojoj se nadala, a nije se libila ni kritizirati rad veleposlanstva svoje države u Dohi. Došla je u policijsku stanicu i shvatila da nije ona koja tuži, već da je postala optužena. Kao u kafkijanskom scenariju žrtva je odjednom postala prestupnik.

Zlostavljač je rekao da mu je ona djevojka i tako je napravio dodatni kaos.

''Zahtijevali su test nevinosti jer je u Kataru vanbračna veza kažnjiva sa sedam godina zatvora i sto udaraca bičem. Odjednom moja priča više nije bila bitna. Sve se temeljilo na optužbi za vanbračnu vezu, dok su ispod moje odjeće bile modrice. Moj je odvjetnik jedva progovorio i na kraju su morali pregledati moj telefon'', ispričala je Meksikanka koja se ipak uspjela vratiti u rodnu zemlju.

Kopirati
Drag cursor here to close