Englezi na Senegal, Ameri protiv Nizozemske

Očekivani prvi parovi osmine finala

Jednostavno je Senegal napravio ono što je trebao. Savladao Katar i direktnog konkurenta Ekvador. Ekvador je imao svoju priliku posebno nakon nule kontra Nizozemaca, ali je na kraju u najvažnijoj utakmici ostao bez gasa, ideje.
Sport / Qatar 2022 | 29. 11. 2022. u 23:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompletiraju se prvi parovi osmine finala. Nije iznenađenje, Englezi će igrati protiv Senegala, Nizozemska kontra SAD.

Prije početka turnira prognoze su išle u tom pravcu. Posebno, jer se nije znalo kako će Senegal izgledati bez Sadio Manéa. Međutim, prvak Afrike se nekako napunio samopouzdanjem protiv Nizozemske, kasnije je raspored malo pomogao. Jednostavno je Senegal napravio ono što je trebao. Savladao Katar i direktnog konkurenta Ekvador. Ekvador je imao svoju priliku posebno nakon nule kontra Nizozemaca, ali je na kraju u najvažnijoj utakmici ostao bez gasa, ideje.

Nizozemci ne igraju lijepo, nisu nešto ni atraktivni ali svoju seriju bez poraza nastavljaju. Imaju igrački kadar kakav imaju u ovom trenutku, ali stari lisac van Gaal radi dobar posao. Za sada su na dobrom putu da izbore četvrtfinale, ali neće biti lako. Amerikanci će trkački parirati Nizozemcima i to može biti problem za njih. Tehnički i taktički su ipak u prednosti Nizozemci.

Englezi su ipak opravdali očekivanja. Uz manje padove, devet golova u dva susreta je brojka koja se mora respektirati. Opet će puno ovisiti o tome koliko će i što mijenjati Gareth Southgate.

Amerikanci su svoje napravili ali svakako u obzir treba uzeti činjenicu da su prvi krug završili bez poraza, što nije za odbaciti i da su dvije utakmice odigrali bez primljenog gola. Pitanje je o kakvoj se ozljedi Pulišića radi. Sad su sigurni nabijeni samopouzdanjem, snage ima i nema pritiska. Mogla bi to biti vrlo neugodna kombinacija.

3.prosinac
16:00 Nizozemska - SAD

4.prosinac
20:00 Engleska – Senegal

Kopirati
Drag cursor here to close