Dannyju se nije razdanilo...

Nogometni stručnjaci jednoglasni: Penal nad Messijem ni u crtićima!

"Sramotna odluka. VAR nije uveden zbog toga. To što je sudac išao gledati reprizu… To je nečuveno. Jedva da je dotaknuo Messija", rekao je Rio Ferdinand za BBC.
Sport / Qatar 2022 | 01. 12. 2022. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Argentina je savladala Poljsku 2:0 i kao prva u grupi C osigurala plasman u osminu finala, a dalje su prošli i Poljaci zbog bolje gol razlike od Meksika.

Nizozemski sudac Makkelie je u 38. minuti dosudio jedanaesterac nakon VAR provjere na kojoj je vidio da je poljski golman udario Messija rukom u lice. Argentinac, međutim, nije uspio realizirati najstrožu kaznu.

"Sramotna odluka. VAR nije uveden zbog toga. To što je sudac išao gledati reprizu… To je nečuveno. Jedva da je dotaknuo Messija", rekao je Rio Ferdinand za BBC.

Sličan komentar dao je i stručni analitičar HRT-a Tomislav Ivković na poluvremenu utakmice Poljska - Argentina u emisiji Qatara, osvrnuvši se kazneni udarac dosuđen za Argentince.

"Zaista nikad, kao igrač, ali ni kao trener, nisam komentirao suđenje, ali ovo je sramotno. Ovo nema veze s kaznenim udarcem. Golman se baca i leti natrag, ne dođe do lopte i pada te udara u Messija. Ako se to danas svira kao penal, onda možemo razmišljati o svemu i svačemu. Da li Argentina mora ostati na Svjetskom prvenstvu... Argentina je bolja i dominira, ali da na ovakav način ide zvati VAR. Po meni je ovo sramota. Ako ćemo takve penale suditi, onda nema svrhe igrati nogomet", kazao je Ivković.

Sudački ekspert Marijo Strahonja također je komentirao spornu odluku suca Dannyja Makkeliea i kazneni udarac za Argentinu.

"Ova odluka nije prihvatljiva. Inače imam dobro mišljenje o tom sucu. Ne mogu reći da mi nije jasno zašto je to dosudio, ali ne postoji nijedan element za kazneni udarac. Vratar smije igrati rukom u kaznenom prostoru, prst na licu Messija nije ni intenziteta i namjere za penal. VAR soba ga je zvala, a nije ga trebala. Letvica za VAR odluke je sada jako niska, da se VAR oglašava na ovakve situacije, bilo bi ih 20 po utakmici. Najveća pogreška je VAR suca van Boekela, on je definitvno maksimalno utjecao na odluku glavnog suca. Ipak, ovaj sudac je trebao zahvaliti VAR sucu zbog svoje iskustva i autoriteta. Jedan i drugi će snositi posljedice i više ih nećemo gledati. Ili ako ćemo ih gledati, bit će nepravedno prema drugim sucima koji su bolje sudili", rekao je Strahonja.

Argentina će se u osmini finala sastati sa Australijom, drugoplasiranom ekipom grupe D, dok Poljsku očekuje dvoboj sa Francuskom.

Kopirati
Drag cursor here to close