Dobio ime po glumcu

Nekima bio "smotan", sad uz bok Cruyffu i Rensenbrinku

Koliko je to teško potvrđuje podatak da su to još napravila samo dvojica igrača. Johan Cruyff na Svjetskom prvenstvu 1974. godine, u trijumfu kontra Argentine 4:0, te Rob Rensenbrink četiri godine poslije u hat tricku protiv Irana.
Sport / Qatar 2022 | 04. 12. 2022. u 19:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ime je dobio po glumcu, sa svojih 188 cm visine teško je mogao naći svoje mjesto pod nogometnim sunce. Zbog visine su treneri smatrali kako je tehnički "tanak", neki i da je smotan u pravom smisli riječi, ali ih je on sve demantirao.

Momak čiji je otac s Arube, mama sa Surinama nije imao problema sa samopouzdanjem i svima se uspio dokazati. U ovom sustavu kod uvijek inovativnog Van Gaala, Denzel Justus Morris Dumfries se potvrdio kako sjajan bek. U posljednjoj utakmici Nizozemske je imao dvije asistencije uz postignuti gol.

Tako je postao prvi nogometaš koji je na utakmici nokaut faze sudjelovao u tri gola. Istovremeno postao je treći Nizozemac u povijesti Mundijala kojem je uspjelo da sudjeluje u akcijama kod tri gola. Koliko je to teško potvrđuje podatak da su to još napravila samo dvojica igrača. Johan Cruyff na Svjetskom prvenstvu 1974. godine, u trijumfu kontra Argentine 4:0, te Rob Rensenbrink četiri godine poslije u hat tricku protiv Irana.

Kopirati
Drag cursor here to close