Novi debakl

Mediji u Njemačkoj: Postali smo nogometni patuljci

"Njemački igrači izgledaju prestravljeno. Goretzka, Raum i ostali izgledaju šokirano i bulje u prazno dok sjede na klupi za zamjene", piše Kicker.
Sport / Qatar 2022 | 01. 12. 2022. u 23:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije osam godina su bili svjetski prvaci. Nakon Brazila, pad. Bolje rečeno nakon Europskog prvenstva 2016. godine. Tu su igrali u polufinalu i onda je krenulo. U Rusiji tri boda, dva poraza, jedan od Južne Koreje. Na Europskom prvenstvu prošle godine, uspjeli su dobiti Portugal, pa su eliminirali u osmini finala od Engleske. Sad su uspjeli u tri utakmice savladati Kostariku, mada je u jednom trenutku i to bilo pod upitnikom.

"Nakon Rusije 2018. mislili smo: Ne može biti gore. Danas znamo: Postaje još gore. Između je bilo EP 2020., kada smo pokleknuli u osmini finala (0:2 protiv Engleske). Tri turnira za redom na kojima nismo ništa napravili. Nogometni svijet nekad je drhtao pred nama. Sada je Njemačka samo nogometni patuljak," piše Bild, nakon još jednog debakla.

Protiv Kostarike je Hansi Flick složio stvarno dobru postavu. Thomas Muller napokon kao klasično špic, iza njegovih leđa trojka Leroy Sane - Jamal Musiala - Serge Gnabry. Iza njih Goretzka - Gündogan. I tu ništa nije sporno. Ali jednostavno su ceh platili lošim partijama, prije svega protiv Japana. Jednostavno kada su krenula kola nizbrdo onda ih je teško zaustaviti. Njemačka je rano povela golom Gnabryja, propustila nekoliko dobrih prilika i vodila 1:0 na poluvremenu.

Neuer je na ovoj utakmici 19. put na SP branio za Njemačku, čime je postao vratar s najviše nastupa na mundijalima. Usput je u finišu skinuo šut Fullera. Tejeda i Vargas prave preokret, Musiala između te dva gola pogađa stativu, pa još jednom kasnije. Havertz s dva gola i Füllkrug su napravili preokret, ali sramotu nisu spasili.

"To je apsolutna katastrofa! Ne znam kako dalje. Ako je to bila moja zadnja utakmica, onda bih želio reći nekoliko riječi njemačkim nogometnim navijačima. Bilo mi je veliko zadovoljstvo dragi ljudi. Imali smo sjajne trenutke. Trudio sam se da srce ostane na terenu u svakoj utakmici‘, rekao je svjetski prvak iz 2014., pa nastavio:

"Uvijek sam davao sve od sebe i ponekad su bile suze radosnice zbog mojih postupaka, ponekad su gledatelji imali bol na licu. Čak i ako nisam uspio u svim akcijama, činio sam to s ljubavlju. Sve ostalo moram vidjeti", poručio je Muller.

"Njemački igrači izgledaju prestravljeno. Goretzka, Raum i ostali izgledaju šokirano i bulje u prazno dok sjede na klupi za zamjene", piše Kicker kako bi dočarao raspoloženje njemačke momčadi, ali i javnosti nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva.

Što će biti sa reprezentacijom Njemačke teško je reći. Olakšavajuća okolnost je domaćinstvo narednog Europskog za četiri godine, međutim, jedno je sigurno Olivera Bierhoffa team menagera očekuje jako puno posla.

Kopirati
Drag cursor here to close