Nisu zaboravili legendu

Koulibaly: Gol za obitelj Pape Diopa

"Ovo je za obitelj Pape Diopa. Željeli smo učiniti ga ponosnim i odati mu počast, on je osoba zbog koje sam kao dječak sanjao o svemu ovome", izjavio je čovjek odluke, posvetivši povijesni zgoditak senegalskoj legendi...
Sport / Qatar 2022 | 30. 11. 2022. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije početka ove sezone uspio je realizirati transfer iz Napolija u Chelsea težak 38 milijuna eura. Za reprezentaciju igra već sedam i pol godina i kompletirao je 66 nastupa. Ipak, ovaj protiv Ekvadora će za Kalidoua Koulibalya ostati poseban za sva vremena. Dvadeset minuta prije kraja našao se na pravom mjestu i odveo Senegal u osminu finala.

"Ovo je za obitelj Pape Diopa. Željeli smo učiniti ga ponosnim i odati mu počast, on je osoba zbog koje sam kao dječak sanjao o svemu ovome", izjavio je čovjek odluke, posvetivši povijesni zgoditak senegalskoj legendi s iskustvom premierligaškog nogometa, preminuloj krajem 2020. godine. Kasnije su Koulibaly i suigrači raširili majicu sa slikom Diopa uz natpis "istinski Lavovi nikad ne umiru".

Bivši senegalski nogometni reprezentativac Papa Bouba Diop preminuo je nakon dvije godine. Tijekom karijere je 10 godina igrao u Engleskoj za Fulham, Portsmouth, West ham i Birmingham City, a nosio je i dres Grasshoppersa, Lensa i atenskog AEK-a. Ljubitelji nogometa ga pamte kao strijelca prvog gola na Svjetskom prvenstvu 2002. godine u senzacionalnoj pobjedi Senegala protiv tadašnjih svjetskih prvaka Francuza sa 1:0.

Kopirati
Drag cursor here to close