Sredili Njemačku, pa Španjolsku

Japanski tsunami u dvije minute

Nastavak, donosi tsunami, onaj pravi japanski. Doan je odmah po ulasku s klupe potegnuo iz daljine i zatresao mrežu. Dvije minute kasnije, Tanaka je zabio za 2:1.
Sport / Qatar 2022 | 01. 12. 2022. u 22:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatan rasplet u skupini E. Dva nevjerojatna poluvremena, drugo protiv Njemačke i drugo protiv Španjolske. I sjajni trener
Hajime Moriyasu koji nekako svaki put pogodi s izmjenama. Ritsu Doan je ušao u 46.minuti, tri minute kasnije je bio strijelac.
Japancima je bilo dovoljno šest minuta da naprave još jedan ludi preokret i osvoje prvo mjesto u skupini, ispred Španjolske. Koja je na kraju druga, dok je Njemačke tek treća. Drugi put u četiri godine, Njemačka ostaje bez drugog kruga. Katastrofa.

Japanci u prvom poluvremenu nisu ništa napravili. Španjolska tiki - taka, skrivena lopta. I gol koji je u ranoj fazi zabio Morata koji na ovom turniru već na svom kontu ima tri. Azpilicueta je poslao odličnu loptu s desne strane, između dva stopera Japana, Morata sjajno skače i lopta ide na centar.

Činilo se u tom prvom poluvremenu kako Španjolci samo čekaju da Japanci popuste, ili na bokovima ili kroz sredinu, pa da eventualno drugim golom zaključe posao, ali u tim nakanama i razmišljanjima prošlo je prvo poluvrijeme. Nastavak, donosi tsunami, onaj pravi japanski. Doan je odmah po ulasku s klupe potegnuo iz daljine i zatresao mrežu.

Dvije minute kasnije, Tanaka je zabio za 2:1. Bila je dileme, lopta u terenu ili u gol autu, ali na kraju je potvrđeno, lopta u mreži Španjolaca. Dvije minute i sve je nestalo, kao da su Španjolci ostali u svlačionici. Ima Moriyasu još svojih aduta da napravi probleme Španjolskoj. Šalje u igru Asana koji treba da pravi probleme zadnjoj liniji Španjolske kada krenu naprijed, ubacuje drugog koji je također igrač Arsenala, Tomiyasua da učvrsti zadnju liniju.

Do kraja utakmice Španjolci imaju posjed, Japanci se brane, većim dijelom s dva čvrsta bloka, s petoricom u zadnjoj liniji. Baš čvrsto. U finišu su Španjolci uspjeli dva puta zaprijetiti, dvije najbolje šanse imali su Asensio u 89. i Olmo u 90. minuti, ali tu je Gonda. Ostaje 2:1. Japanci su dobili Njemačku i Španjolsku. Sva čast. U najavi ovog prvenstva smo predstavljajući ovu skupini izdvojili Japan kao moguće iznenađenje, nismo promašili.

Kopirati
Drag cursor here to close