Rasplet u skupi F

Ima prostora za kalkulacije, ipak su tri selekcije u igri

Ako bi Hrvatska i Belgija remizirale, Hrvatska bi ostala prva pod uvjetom sa Kanada ne izgubi od Maroka. Okončaju li se remijem obje utakmice 3. kola u skupini F, dalje idu Hrvatska i Maroko.
Sport / Qatar 2022 | 01. 12. 2022. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogi su očekivali da će Hrvatska i Belgija bez većih problema privesti priču kraju u skupini F, međutim stvari su se počele
komplicirati od prvog kola. Hrvatska je remizirala protiv Maroka, Belgija izgubila, pa prije posljednjeg kola imamo situaciju u
kojoj tri reprezentacije igraju za dva mjesta.

Maroko i Hrvatska imaju po četiri boda, Belgija tri. Naravno u takvoj situaciji postoji dosta prostora za kalkulacije i kombinacije. Hrvatska će naravno eventualnom pobjedom osigurati prvo mjesto, jer teško se može očekivati da Maroko popravi svoju nešto lošiju gol razliku.

Ako, recimo, Hrvatska dobije 1:0, a Maroko 3:1, i dođe do potpune izjednačenosti (po sljedećem kriteriju međusobnih susreta s obzirom na odigranih 0:0 su također izjednačeni) presudit će manji broj negativnih fair-play bodova (žuti je minus 1, drugi žuti minus 2, direktni crveni minus 3, žuti pa direktni crveni minus 4 boda). I Hrvatska i Maroko su trenutačno na minus 2, a kad bi kojim slučajem i u tom segmentu bili izjednačeni, ždrijeb bi odlučio tko će biti prvi, a tko drugi u skupini.

Ako bi Hrvatska i Belgija remizirale, Hrvatska bi ostala prva pod uvjetom sa Kanada ne izgubi od Maroka. Okončaju li se remijem obje utakmice 3. kola u skupini F, dalje idu Hrvatska i Maroko. I Belgija može proći s bodom protiv hrvatske reprezentacije, no da bi to bilo tako, Maroko od Kanade mora izgubiti s barem tri pogotka razlike.

U slučaju pobjede protiv Hrvatske Belgija odlazi na šest bodova i svog posljednjeg suparnika u skupini ostavlja dva boda iza sebe. Jedina šansa Vatrenima u tom slučaju postaje uspjeh Kanade, koja bi morala pobijediti Maroko da bi Hrvatska otišla u nokaut fazu. Maroku bi bod bio dosta za drugo mjesto, dok ga trijumf vodi dalje kao prvoplasiranog. Ako izgube i Hrvatska i Maroko, skupinu osvaja Belgija, a o drugom mjestu odlučuje gol-razlika.

Kopirati
Drag cursor here to close