Nema Emiliana Martineza

Francuzi u idealnih 11 uvrstili čak tri Hrvata

Iz redova jednog od finalista, Francuske, L‘Equipe je uvrstio samo Mbappea, dok za igrače poput Antoine Griezmanna i Oliviera Girouda, koje su mnogi analitičari hvalili, nije bilo mjesta.
Sport / Qatar 2022 | 19. 12. 2022. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lionel Messi okrunjen je nagradom najboljeg igrača prvenstva u Kataru, a Kylian Mbappe s osam je pogodaka kući odnio zlatnu kopačku. U finalu je Argentina slavila protiv Francuske boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je u 120 minuta igre rezultat bio 3:3.

Iz uglednog francuskog novinskog lista, L‘Equipea, neposredno nakon utakmice, prezentirali su najbolji sastav Mundiala u Kataru, na temelju njihovih ocjena, prenose Sportske novosti

Nema Martineza 

U njemu se nalaze čak trojica Hrvata, a zanimljivo je kako na golu nema Emiliana Martineza koji je osvojio nagradu za najboljeg vratara prvenstva.

Također, iz redova jednog od finalista, Francuske, L‘Equipe je uvrstio samo Mbappea, dok za igrače poput Antoine Griezmanna i Oliviera Girouda, koje su mnogi analitičari hvalili, nije bilo mjesta.

Jednog predstavnika u prvih 11 osim Francuza, imaju i Englezi jer se na desnom krilu našao Bukayo Saka. Između njih dvojice, u napad je redakcija L‘Equipea stavila Messija.

U veznom se redu nalaze dva otkrića turnira, 21- godišnji Enzo Fernandez (Argentina) koji je proglašen najboljim mladim igračem turnira te Marokanac Sofyan Amrabat koji je odigrao svaku minutu u svih 7 susreta na turniru. Trojac u sredini terena zatvara naš kapetan Luka Modrić koji je čak dva puta dobio nagradu za igrača utakmice.

Fantastičan turnir 

Odmah iza njega, prati ga Joško Gvardiol koji zajedno s Achrafom Hakimijem, Romanom Saissom i Javierom Acunom čini obrambeni bedem. Gvardiol je odigrao fantastičan turnir koji mu je samo dodatno digao vrijednost, a u redu za njegov potpis stoji nekolicina europskih velikana.

Dugo se nagađalo kako bi zapravo on mogao osvojiti nagradu za najboljeg mladog igrača na turniru, ali ona je ipak pripala u ruke ranije spomenutom Fernandezu.

Konačno, treći Hrvat u idealnom sastavu, vratar je naše reprezentacije Dominik Livaković. Na toj je poziciji pobijedio u snažnoj konkurenciji s Hugom Llorisom, Emilianom Martinezom i Yassine Bounom.

Kopirati
Drag cursor here to close