Srčani udar ili...

Brat preminulog novinara u Katru tvrdi da je riječ o ubojstvu

Rafael Cores, novinar je bio najbliži Grantu prije nesretnog događaja, kaže kako je Wahl radio na svom laptopu tijekom produžetaka druge utakmice.
Sport / Qatar 2022 | 10. 12. 2022. u 13:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjeni velikih četvrtfinalnih okršaja dogodila se i tragedija na Svjetskom prvenstvu u Kataru, preminuo je novinar Grant Wahl. Wahl je umro dok je pokrivao utakmicu četvrtfinala, navodi se u priopćenju američkog nogometnog saveza, a mediji preciziraju da je preminuo tijekom susreta Argentine i Nizozemske.

Prema posljednjim informacijama radi se o srčanom udaru. Rafael Cores, novinar je bio najbliži Grantu prije nesretnog događaja, kaže kako je Wahl radio na svom laptopu tijekom produžetaka druge utakmice.

"Smijao se šali koju smo samo nekoliko minuta ranije vidjeli na Twitteru. Ne mogu vjerovati. Moja najdublja sućut obitelji Granta Wahla."

Međutim, stvari se par sati kasnije počinju komplicirati. Kao što je poznato, Wahl je bio na udaru katarske javnosti jer je nosio majicu duginih boja kako bi iskazao podršku LGBT zajednici. Također je izvještavao o smrti radnika migranata i ravnodušnoj reakciji katarskih vlasti, dan ranije.

Njegov brat Eric, koji je homoseksualac, rekao je za američke medije kroz suze kako vjeruje da je njegov brat, koji je bio pritvoren nakon utakmice Amerike protiv Walesa jer je nosio majicu sa zastavom duginih boja - možda ubijen. Wahlov brat je rekao,

"Ja sam razlog zašto je nosio majicu duginih boja na Svjetskom prvenstvu. Ne vjerujem da je moj brat umro, već mislim da je ubijen. Molim za bilo kakvu pomoć. Još uvijek pokušavamo saznati. Srušio se na stadionu, dobio je reanimaciju, Uber ga je odvezao u bolnicu i umro je. Upravo smo razgovarali sa State Departmentom, a Celine (njegova supruga) je razgovarala s Ronom Klainom i Bijelom kućom", kaže Eric.

Kopirati
Drag cursor here to close