Kao u tenisu

Englezi razbili Iran

Prilikom centaršuta Kanea došlo je do sudara iranskog golmana Alireza Beiranvanda i braniča Majida Hosseinija. Liječnici su sedam minuta pružali pomoć Beiranvandu, koji je isprva želio nastaviti igru, ali je onda, dezorijentiran zbog udarca u glavu,
Sport / Qatar 2022 | 21. 11. 2022. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez obzira na to što jesu bili favoriti prije današnjeg duela, malo tko je očekivao da će Engleska na ovakav način otvoriti Svjetsko prvenstvo. U prvom susretu skupine B, Englezi su razbili Iran, rezultatom iz jednog teniskog seta 6-2. Iranski izbornik se odlučio na totalno defenzivnu varijantu, dva bloka u formaciji 5-4-1, što su njegova reprezentacija na kraju skupo platila. Problemi su počeli za Iran vrlo rano nakon što je stradao njihov golman.

Prilikom centaršuta Kanea došlo je do sudara iranskog golmana Alireza Beiranvanda i braniča Majida Hosseinija. Liječnici su sedam minuta pružali pomoć Beiranvandu, koji je isprva želio nastaviti igru, ali je onda, dezorijentiran zbog udarca u glavu, napustio teren te je ušao Hossein Hosseini.

Engleska je povela golom u 35. minuti, nakon ubačaja Shawa s lijeve strane, Bellingham je glavom sa sedam metara efektno pogodio i tu se nekako počela raspadati igra Irana. Do poluvremena još Saka šutira, lopta uz pomoć Taremija idu u mrežu Irana, a onda u nadoknadi koja je trajala 14 minuta, Sterling zabija svoj dvadeseti gol u dresu reprezentacije. U nastavku utakmice Saka je lijepo pogodio za 4:0 u 62.minuti. Onda je Iran uspio nešto napraviti u fazi napada, Taremi je strijelac za 4:1, tri minuta nakon gola Sake.

Tek nakon što je ušao u igru, u strijelce se upisao i Marcus Rashford, lijepo se snašao i poentirao nakon Kaneove asistencije. U samoj završnici i šesta je lopta završila u iranskoj mreži, nakon prodora i asistencije Wilsona lagan posao imao je Jack Grealish. U 8. minuti nadoknade Pickford je uz pomoć grede zaustavio opasan pokušaj Azmouna, s Taremi je u 13. minuti sudačke nadoknade s bijele točke postavio konačnih 6:2.

Kopirati
Drag cursor here to close