Didier između novog ugovora i polufinala

Deschamps: Nije Maroko samo obrambena momčad

"Griješe svi oni koji kažu da je to jedino jaka obrambena momčad koja je na ovom prvenstvu primila samo jedan pogodak i to autogol. Samo obrambenom igrom ne bi dogurali ovako daleko" dodaje Dechamps.
Sport / Qatar 2022 | 14. 12. 2022. u 11:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kod Francuza na papiru sve izgleda idealno ali baš i nije. Deschamps je još uvijek izbornik iako se već nekoliko dana priča i piše o njegovom nasljedniku. To bi trebao biti Zinedine Zidane. Neki su pisali o tome kako je već potpisao ugovor, međutim, sada se javio prvi čovjek saveza koji nudi novi trenutačnom, Deschampsu.

Predsjednik Nogometnog saveza Francuske Noel Le Graët u razgovoru za L‘Equipe je nagovijestio kako bi Deschamps mogao ostati na klupi i nakon Katara.

"Sretni smo što imamo odličnog trenera koji odlično vodi talentiranu momčad. Deschamps definitivno nije izgubio ništa na svojoj kvaliteti, igrači su sretni pod njim i pitanje produženja ugovora je samo njemu. Ako on odluči ostati, ostat će, a ja bih bio sretan da se to dogodi. Nije lako naći trenera njegovog kalibra", rekao je Le Graët.

Svakako nije idealno vrijeme za priču o tome gledajući iz francuskog ugla. Neki igrači imaju problema s ozljedama, a svakako u obzir treba uzeti i činjenicu da Benzema napustio selekciju i kada se planirao vratiti nije dobio zeleno svijetlo. Ako se izbori finale, osvoji naslov, neke će stvari vjerojatno ostati ispod tepiha, ali ako se izgubi, pogotovo u polufinalu onda bi moglo biti svašta.

"Bit će jako bučno i pripremamo se za to. Sva sreća pa nisu navijači ti koji zabijaju golove. Doznali smo kako je igrati u toj situaciji kada smo se igrali protiv Tunisa. Psihički moramo biti spremni na to. Maroko? Griješe svi oni koji kažu da je to jedino jaka obrambena momčad koja je na ovom prvenstvu primila samo jedan pogodak i to autogol. Samo obrambenom igrom ne bi dogurali ovako daleko. Zadovoljstvo je i radost biti svakodnevno s timom. Nema tajne za uspjeh, potrebna je kombinacija mnogo stvari. Prvo, to je kvaliteta igrača, ali to nije dovoljno, potrebni su drugi sastojci - snaga kolektiva i stanje duha", dodao je Deschamps.

Francuska je prvi put bila u polufinalu Svjetskog prvenstva 1958. godine, ali protiv Pelea Fontaine i Kopa nisu imali šansi. U Španjolskoj 1982. godine je odigrano jedno od najboljih polufinala u povijesti, Zapadna Njemačka je slavila nakon penala. U Meksiku smo imali reprizu, ali je ovaj put Zapadna Njemačka slavila 2:0. Tek u četvrtom pokušaju na domaćem terenu Francuska se probila do finala preko Hrvatske. U Njemačkoj je Francuska savladala Portugal, u Rusiji Belgiju, oba puta minimalno 1:0.

 

Kopirati
Drag cursor here to close