Nakon trijumfa nad Kanadom

Dalić: Riješili smo ja i Krama neke stvari

"Moramo ići na pobjedu protiv sjajne Belgije, bit će teško, ali moramo tražiti tri boda. Ja mislim da Hrvatska to može. Neću govoriti o velikoj sreći ili velikoj euforiji, to je tako pa što bude," mišljenja je Dalić.
Sport / Qatar 2022 | 27. 11. 2022. u 20:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski su nogometaši s visokih 4:1 svladali neugodnu Kanadu u drugoj utakmici katarskog SP-a. Kanađani su poveli već u drugoj minuti, no Kramarić s dva gola, Livaja i Majer fantastično su preokrenuli te pokazali da momčad Vatrenih pobjeđuje kad je najpotrebnije.

Euforiju je pokušao ublažiti oprezni i staloženi izbornik Zlatko Dalić:

"Prvo bih čestitao dečkima. Gubiš od početka od takve ekipe koju to dodatno napali... A moji se momci uspiju vratiti - to mogu samo velike momčadi. Njih odlikuje jedna vjera i jedan veliki karakter. Hrvatska je pokazala kvalitetu, ali nećemo se uzdići i idemo pokazati da možemo proći dalje. Mi smo se dosta borili da se vratimo u utakmicu, tražili smo od Perišića i Kramarića da se vrate u širinu... Ali moram istaknuti - može govoriti tko što hoće, no Modrić, Kovačić i Brozović najbolji je vezni red na svijetu. Imamo sjajne individualce u napadu, stavili smo Marka (Livaju op. a.) koji je to izvrsno iskoristio. Na kraju je Petković ušao jer je smireniji, Budimir je agresivniji. A Krama, što da kažem... Znamo se dugo, on i ja smo riješili tu stvar hoće li on igrati 15 centimetara lijevo ili desno, on šuti i radi svoje, to mu se vratilo. Mi smo pratili Maroko, znali smo što mogu. Sjajna su ekipa, a mi nismo ništa riješili. Moramo ići na pobjedu protiv sjajne Belgije, bit će teško, ali moramo tražiti tri boda. Ja mislim da Hrvatska to može. Neću govoriti o velikoj sreći ili velikoj euforiji, to je tako pa što bude."

Kopirati
Drag cursor here to close