Još uvjek sanja

Bono, svađao se sa Haalandom, zabio Valladolidu

"Buduće generacije će znati da Maroko može da pravi čuda. Teško je pronaći riječi kojima bih mogao da opišem ovaj trenutak. Zahvalan sam svim igračima, ali i navijačima koji su nas podržali", kaže Bono.
Sport / Qatar 2022 | 11. 12. 2022. u 21:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Yassine Bounou ili kako na njegovom dresu piše Bono je svakako jedan od najzaslužnijih za prolazak Maroka u to povijesno
polufinale Svjetskog prvenstva. Bono je rođeni Kanađanin i svoju karijeru je uglavnom gradio kroz klubove u Španjolskoj. Od B momčadi Atletico Madrida, Zaragoze, preko Girone do Seville čiji će trenutačno član. Ni sam Bono vjerojatno nije mogao sanjati nešto slično, da će Maroko doći toliko daleko, na način na koji to jeste.

"U istom sam stanju kao i vi. Uštinite me, sanjam. Moramo da promijenimo mentalitet, da se oslobodimo osjećaja inferiornosti. U stanju smo da se suočimo s bilo kim, bez obzira na nivo konkurencije. Buduće generacije će znati da Maroko može da pravi čuda. Teško je pronaći riječi kojima bih mogao da opišem ovaj trenutak. Zahvalan sam svim igračima, ali i navijačima koji su nas podržali. Sada moramo da se odmorimo i pripremimo za ono što nas čeka. Imali smo povrede u ekipi, ali svi koji su igrali, dali su sve od sebe.

Ljubitelji nogometa ga pamte kao golmana koji se posvađao s Erlingom Haalandom na utakmici osmine finala Lige prvaka u Dortmundu, Borussia - Sevilla.

Haaland je tada izveo jedanaesterac koji nije realizirao, ali je dobio priliku da ponovo šutira jer je upravo Bono ranije krenuo s crte. Haaland je dobio novu priliku da zabije gol te je to i učinio, a nakon toga imao i mali okršaj s Bonom nakn čega su u sve uskočili igrači obje momčadi

Video: Bono vs Haaland

Inače, oni koji ne znaju, Bono je bio spreman doći u Europu iz Maroka i za manju platu. Tada je došao u Atletico Madrid. I ne samo da je dobar golman, već je na utakmici protiv Valladolida postigao gol za Sevillu u 94. minuti utakmice.

"Vjerujemo mu," rekao je za ESPN Azzedine Ounahi , briljantni vezni igrač Maroka.

"Znamo da je odličan čuvar mreže. Znali smo da će, ako dođemo do penala, on odraditi posao za nas. I jeste. Španjolska čak nije pogodila niti jedan jedanaesterac. On je među najboljim golmanima na svijetu, a to je dokazao na ovom turniru".

Kopirati
Drag cursor here to close