Danci kući

Australija ide u osminu finala!

Čekali su Australci neku kontru i na kraju su je dočekali nakon sat vremena igre.Kontra napad u tri poteza gurnuo je Leckieja u prvi plan.
Sport / Qatar 2022 | 30. 11. 2022. u 18:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dogodilo se prvo veliko iznenađenje na Svjetskom prvenstvu. Reprezentacija Australije koja je turnir otvorila uvjerljivim porazom od Francuza (1:4), na kraju ide u osminu finala. I to ne bilo kako, već sa šest osvojenih bodova.

Drugi put u povijesti Socceroosi idu u nokaut fazu. Nisu igrali lijepo, nisu igrali atraktivno, ali su čekali svoju priliku i na kraju su je dočekali. Prvo protiv Tunisa, a onda u susretu odluke kontra Danske koja je totalno podbacila, razočarala, koja ništa nije pokazala.

Vjerojatno nikad manje na jednom Svjetskom prvenstvu. Jesu danas imali neke svoje prilike u prvom poluvremenu, ali ih nisu iskoristili. Jensen je tukao iz kosa s 10-ak metara na otvaranju utakmice, ali je Ryan branio. Raspoloženi Maehle opet je probio po slijeva, ušao u kazneni prostor i pasom po zemlji tražio suigrače u petercu, ali je opet Ryan spreman.

Nastavili su Danci pritiskati, pa smo novu priliku vidjeli u 19. minuti, Dupli pas Jensena i Skov Olsena, ovaj drugi šutira slabo. I to je ustvari bilo to od Danaca. Jesu u nastavku imali inicijativu, jesu nešto pokušavali ali obrana Australije je funkcionirala odlično.

Čekali su Australci neku kontru i na kraju su je dočekali nakon sat vremena igre.Kontra napad u tri poteza gurnuo je Leckieja u prvi plan. U nekoliko poteza Leckie je izbacio Maehlea i šutirao kroz noge igraču Danske, golman Danske je ne može ništa napraviti. Taj je gol odveo Australiju u osminu finala. Pravili su Danci izmjene ali uzalud. Idu kući nakon prvog kruga iz skupine gdje su jednostavno morali proći, ali nisu.

Istovremeno, Francuska je potpuno opušteno ušla u susret protiv Tunisa, sa svojom drugom postavom i nije se proslavila. Već u osmoj minuti je Tunižanima poništen gol Chandri je zatresao mrežu protiv francuskih "rezervista", ali je stoper Tunisa bio u offsideu. Zato je priznat onaj gol kapetana Khazrija koji je sam odradio glavninu posla i postigao gol u 58. minuti.

Tamo negdje od 62-63 minute, zaigrali su Saliba, Mbappé i Rabiot, situacija se donekle promijenila na terenu, Griezmann je zabio za 1:1 i nakon dobre 3-4 minute poništen je gol intervencijom VAR-a, u 98. minuti, pa je ostalo Tunis - Francuska 1:0. Tunis ide kući s četiri osvojena boda, što je na kraju dobar rezultat u ovoj skupini.

Kopirati
Drag cursor here to close