Katar 2022.

Argentinci u Katar ponijeli 900 kg mesa

Argentinci su kao svoju bazu odabrali studentski dom u kompleksu Qatar Universityja upravo da bi mogli peći roštilj.
Sport / Qatar 2022 | 18. 11. 2022. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Argentinska reprezentacija, prema kladionicama, treća je momčad s najviše šansi za osvajanje Svjetskog prvenstva. Momčad Lionela Scalonija u Katar stiže s velikim očekivanjima, a prije utakmica i treninga imat će poseban ritual - peći će svoj tradicionalni roštilj koji nazivaju asado.

Argentinci su kao svoju bazu odabrali studentski dom u kompleksu Qatar Universityja upravo da bi mogli peći roštilj. Sa sobom su iz Argentine donijeli dovoljne količine tamošnjeg mesa koje će pripravljati posebno odabrani kuhar i njegovi pomoćnici. Diario Ole piše da su sa sobom ponijeli 900 kila mesa.

"Jedenje roštilja nije isto kao da pijemo vino. Nekad čak ni ne jedemo meso, iako ga svi obožavamo. Radimo te roštilje kako bismo stvorili zajedništvo u momčadi", objasnio je argentinski izbornik Lionel Scaloni.

Argentina će u skupini igrati sa Saudijskom Arabijom, Meksikom i Poljskom. Prvu utakmicu igra u utorak protiv Saudijske Arabije, četiri dana kasnije protiv Meksika te 30. studenog protiv reprezentacije Poljske, prenosi Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close