Pulišić presudio

Amerikanci bolji od Irana, idu u osminu finala

U 98.minuti pada Taremi u kaznenom prostoru, Iranci traže penal, nema ni VAR-a, Lahoz je odmahnuo rukom. Ostaje 1:0, Pulišić je drugo poluvrijeme odgledao iz svlačionice, svoj je napravio u prvom.
Sport / Qatar 2022 | 29. 11. 2022. u 22:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije ih bilo u Rusiji. Četiri godine poslije su u osmini finala. Amerikanci su bez poraza u ovoj skupini prošli u osminu finala
što se mora respektirati bez obzira na protivnike. Nakon dva remija, u posljednjem kolu SAD i Iran su vodili veliku borbu za posljednje, drugo mjesto koje vodi dalje. Na kraju je presudio jedan gol, onaj koji su zabili Amerikanci u 38.minuti utakmice, koja je trajala 100 minuta.

Za razliku od drugog susreta u ovoj skupini, ovaj duel je očekivano imao puno više ritma od početka. Amerikanci izgledaju puno bolje u ranoj fazi, u otvaranju susreta. Pulišić, McKennie, Dest prijete, nema gola. Iz neugodnog pritiska Iranci probaju odgovori kontrom. Moglo je i bolje ispasti da Taremi nije zakomplicirao situaciju u završnici.

Najbolju priliku imaju Amerikanci u prvih pola sata.Sargent se izvukao na udarac na rubu kaznenog prostora, Weah u nastavku akcije šutira glavom, iako je možda mogao nogom. Najvažnije, nema gola. Isti igrač će poslati jednu loptu pa skoro preko stadiona u 33.minuti, dobar posao je napravio Dest.

Tu bolju igru na kraju su Amerikanci krunisali golom, pokazat će se zlatna vrijednim. McKennie šalje dugom loptom na Desta koji
koristi sporiju reakciju desnog beka, vraća loptu u sredinu a tamo je Pulišić. U nadoknadi prvog dijela Weah nema sreće, postigao je pogodak utrčavanjem na dobar pas, ali je ipak prebrz, pa ništa od gola.

Iran je svoju priliku dugo čekao a onda je došla u 64.minuti, Ghoddos ide na povratnu loptu, a ona par centimetara pored gola.
Kako se bliži kraj utakmice Amerikanci se sve više i više povlače, prepuštaju posjed Irancima, ali prave šanse, zicera, nema.
Sve do 93.minute, Pouraliganji je pokušao glavom nakon slobodnog udarca, ide pored gola i to. U 98.minuti pada Taremi u kaznenom prostoru, Iranci traže penal, nema ni VAR-a, Lahoz je odmahnuo rukom. Ostaje 1:0, Pulišić je drugo poluvrijeme odgledao iz svlačionice, svoj je napravio u prvom.

Kopirati
Drag cursor here to close