Argentina se treba manje oslanjati na Messija

Baždarević: Francuska i Brazil prvi favoriti SP-a

Razočaran je onim što je prikazala Srbija, koja je po njegovom mišljenju mogla dogurati dalje, a vjeruje i da je Hrvatska mogla pružiti bolju, hrabriju partiju protiv Japana, bez da u tom susretu okuša sreću u jedanaestercima.
Sport / Qatar 2022 | 07. 12. 2022. u 11:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru došlo je do četvrtfinalne faze. Osam najboljih ekipa svijeta od petka započinju završnu fazu u borbi za titulu svjetskog prvaka.

Legenda Željezničara i bivši izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević u razgovoru za Fenu osvrnuo se na dosadašnji dio natjecanja u Kataru, naglasivši da, po njegovom mišljenju, prevelikih iznenađenja nije bilo.

Baždarević, koji radi i živi u Francuskoj, te iz tog razloga favorizira reprezentaciju te zemlje koja obranu titule prvaka svijeta od prije četiri godine nastavlja susretom protiv reprezentacije Engleske, vjeruje da su "galski pijetlovi" uz selekciju Brazila prvi favoriti za titulu.

"Brazil je vjerojatno najkompletnija reprezentacija na svim pozicijama i nije čudno da su dominantno dospjeli do ove faze takmičenja. Kvalitetom je tu negdje i Francuska koju očekuje težak dvoboj protiv Engleza. Mislim da Englezima fali talenta ili da se bolje izrazim, fali im igrača koji u ovoj fazi natjecanja mogu preuzeti odgovornost i okrenuti susret u korist svoje ekipe", izjavio je Baždarević.

Razočaran je onim što je prikazala Srbija, koja je po njegovom mišljenju mogla dogurati dalje, a vjeruje i da je Hrvatska mogla pružiti bolju, hrabriju partiju protiv Japana, bez da u tom susretu okuša sreću u jedanaestercima.

Kako je kazao, nekoliko reprezentacija se nameće kao "favorit iz sjene", primarno misleći na Portugal koji je demonstrirao jučer snagu visokom pobjedom protiv Švicarske (6:1), te Argentina, koja po njegovom mišljenju ipak treba malo manje da se oslanja na Messija i ono što će on u datom momentu učiniti na terenu.

"Argentina ima mnogo talenta u ekipi, ali mislim da se treba manje oslanjati na Messija. On bi se također trebao više posvetiti kolektivu i prilagoditi svoju igru timskoj ako želi odvesti svoju zemlju do titule prvaka. Naravno, on je takav kalibar igrača koji u svakom trenutku može učiniti nešto što može preokrenuti susret u korist Argentine", dodao je Baždarević.

U četvrtini finala Svjetskog prvenstva u Kataru sastaju se Brazil – Hrvatska, Holandija – Argentina, Maroko - Portugal i Francuska - Engleska. Prvi susret u petak od 16 sati igrat će Brazil i Hrvatska.

Kopirati
Drag cursor here to close